magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rozhodnite kde vyrastú zelené školské projekty
@ Aktuálne -> Školstvo      Jan 18 2013 - 13:28 GMT

Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica a spoločnosť IKEA Bratislava dnes spustili hlasovanie o 10 najlepších projektov Zelených škôl. Tie budú v rámci druhého ročníka grantového programu „Pomáhame vyrásť“ podporené celkovou sumou 5 000 €.

Myšlienkou grantového programu „Pomáhame vyrásť“ je podporiť praktické aktivity škôl na ochranu životného prostredia a zníženie ekologickej stopy školy a jej okolia. Malo by ísť o účinné riešenia, ktoré budú slúžiť aj ako demonštračné a motivačné príklady pre ostatné školy, obce, či jednotlivcov.

Projekty, ktoré môžete nájsť na stránke http://www.spolusvami.sk/hlasovanie.php vymýšľali žiaci a ich učitelia, ktorí sa rozhodli urobiť zmenu na svojej škole.

„Sme radi, že nápaditosť a kvalita aktivít, ktoré chcú školy realizovať sa každým rokom zväčšuje a že k tomu prispieva aj náš grantový program a podpora, ktorú školám poskytujeme,“ hovorí Radoslav Plánička, koordinátor programu Zelená škola. Konkrétne projekty však nemenuje a odporúča oboznámiť sa s nimi na spomínanej stránke a zahlasovať podľa vlastného názoru.

V minulom školskom roku bolo podporených 15 projektov. Napr. originálna ekoučebňa „Zelený zámoček“ z dreva, slamy a hliny so zelenou strechou, ktorý bol vybudovaný v areáli Materskej školy Na Starej Tehelni v Banskej Bystrici. V Špeciálnej základnej škole na Školskej ulici v Dubnici nad Váhom vznikla interaktívna učebňa s bylinkovým záhonom a Turanoch zase zrekonštruovali náučný chodník. Podporené projekty pomohlo vybrať viac ako 6 000 hlasujúcich.

Až do 17.2.2013 môžete aj vy na stránke http://www.spolusvami.sk/hlasovanie.php hlasovať za najzaujímavejšie projekty materských, základných a stredných škôl z celého Slovenska a rozhodnúť tak, ktorých 10 projektov bude financovaných.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]