magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

POTULKY MESTOM KOŠICE (2.-3. marec) Dve katedrály: pravoslávna a gréckokatolícka
@ Kultúra -> Podujatia      Feb 26 2013 - 10:25 GMT

Dóm sv. Alžbety je najznámejšou katedrálou Košíc. Pre menej znalých jedinou. Ale Košice ako máloktoré  mesto, majú ďalšie dve katedrály. Každá katedrála predpokladá aj biskupa či arcibiskupa. V Košiciach ich máme tiež až troch! Navštívime gréckokatolícku katedrálu Narodenia Panny Márie na Moyzesovej ulici a pravoslávny katedrálny chrám Zosnutia Panny Márie na ulici Československej armády pri TIP TOPe.  

Dozviete sa aj základy a zaujímavosti východného obradu, liturgie a symboliky, priamo na svätých miestach. Uvidíte exteriér aj interiér oboch chrámov. Takisto objavíte spirituálny svet ikon.

Potulka mestom sa začne VÝNIMOČNE na rohu Moyzesovej ulice a Dominikánskeho námestia v sobotu 2. marca v tradičných sobotňajších časoch o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 po slovensky (Milan Kolcun) a o 11:00 po slovensky a 16:00 po maďarsky (Zoltán Balassa).

V nedeľu (3. marca) sprevádza M. Kolcun o 14:00 a 15:30 po slovensky. Betka Czimová začína svoje turnusy v nedeľu o 14:30 po slovensky a 16:00 po maďarsky. Vstupné je v predpredaji 1,5 €, v deň konania a na mieste 2,99 €. Lístky predpredáva a informácie podáva Informačné centrum MiC v OD Dargov a OC Cassovia. www.potulka.sk.

POZOR! Turnusy o 17:00 nebudú. V nedeľu nebude ani turnus o 12:00.

 

Ïalšie témy:

6.-7. apríl Tajomstvá Kováčskej ulice

4.-5. máj Košický sever

1.-2. jún Zvieratá v centre

6.-7. júl Židovské Košice

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]