magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí policajti vypátrali a objasnili
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 28 2013 - 11:33 GMT

So zbraňou v ruke a maskovaný lúpil na „benzínke“, už je v rukách polície

Košickí kriminalisti v priebehu niekoľkých dní vypátrali 16-ročného Róberta z okresu Košice okolie, ktorý 10.02.2013 okolo 21.45 hod. na čerpacej stanici na Ceste do Hanisky v Košiciach maskovaný kapucňou a šálom pristúpil s pištoľou v ruke k okienku, za ktorým sedel pracovník obsluhy (35). Po otvorení okienka zbraňou mieril na pracovníka a bez slov naznačil pohybom pištole svoju požiadavku. Pracovník obsluhy mu v obave o život a zdravie vydal tržbu v hodnote takmer 498,-€. Páchateľ následne z miesta činu odišiel na osobnom motorovom vozidle zn. Audi smerom do obce Haniska. Pri tomto lúpežnom prepadnutí pracovník čerpacej stanice zranenia neutrpel. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície OR PZ Košice už mladíka obvinila zo zločinu lúpeže, za ktorý mu ako mladistvému v prípade dokázania viny hrozí až šesťročné väzenie, stíhaný je na slobode.

 

Košickí policajti objasnili sériu krádeží vlámaním do bytov v Košiciach

Košickí kriminalisti v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Košice JUH vypátrali dvoch Košičanov a to 22-ročného Petra a 30-ročného Ladislava, ktorí sa v uplynulých dňoch v štyroch prípadoch vlámali do košických bytov (v dvoch prípadoch išlo o pokus). Obvinení muži sa:

  1. Dňa 20.2. vlámali do bytu na Palárikovej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzili rôzne šperky v celkovej hodnote takmer 1.600,-€.

  2. Dňa 21.2. vlámali do bytu na Jánošíkovej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzili notebook, a dva cestovné doklady. Krádežou a poškodením zámku vznikla majiteľke škoda 450,-€.

  3. Dňa 22.2. sa pokúsili vlámať do bytu na Rastislavovej ulici v Košiciach, pričom pri odvàtavaní zámku dverí boli hluční, zľakli sa a z miesta činu ušli. Poškodením zámku majiteľovi spôsobili škodu 30,-€.

  4. Dňa 26.2. s pripravenými taškami s rôznym náradím sa rozhodli v obytnom dome na Košťovej ulici v Košiciach vykradnúť nejaký byt. Najprv vypáčili vchodové dvere do bloku a potom spoločne hľadali vhodný byt, ktorý by mohli vykradnúť. Žiadny vhodný byt nenašli, tak sa presunuli do vedľajšieho vchodu. Nakoľko už mali podozrenie, že v blízkosti sú policajti, náradie schovali do hydrantovej skrinky a utiekli. Poškodením vchodových dverí bloku spôsobili škodu 100,-€.

Oboch Košičanov už poverený príslušník OO PZ Košice Juh obvinil v dvoch prípadoch za prečin krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva a v dvoch prípadoch za prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva v štádiu pokusu. Zároveň bol spracovaný podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. V súvislosti s podozrivými osobami polícia preveruje aj ďalšie prípady vlámania do bytov.

 

.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]