magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Týždeň mozgu 2013 v Knižnici pre mládež mesta Košice.
@ Kultúra -> Literatúra      Mar 11 2013 - 12:52 GMT

V týždni od 11. do 17. marca 2013 sa na viacerých miestach Slovenska uskutočnia prednášky, prezentácie, tréningy pamäti, tvorivé dielne, besedy či dni otvorených dverí. Hlavnou témou bude samozrejme mozog, jeho výkonnosť, fungovanie, resp. zlyhávanie... Bude sa hovoriť o možnostiach, ako si zachovať svoj mozog fit bez ohľadu na vek a či je možné udržiavať mozog v takej kondícii, aby bol v stálej pohotovosti. Na svoje si prídu nielen dospelí, ale aj deti, študenti či seniori.

Knižnica pre mládež mesta Košice v rámci tohto týždňa pripravila pre svojich čitateľov v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach dve stretnutia, ktoré budú prebiehať v piatok 15. 3. 2013 so začiatkom o 8.30 a o 10.00 hodine v Centrálnej požičovni na Tajovského 9.

Týždeň mozdu - "Brain Awareness Week" sa uskutočňuje už od roku 1996, vďaka spoločnej iniciatíve dvoch organizácií - medzinárodnej odbornej organizácie "Society for Neuroscience"   a neziskovej organizácie "The Dana Alliance for Brain Initiatives", ktorá združuje viac ako 265 významných vedcov a je zameraná na podporu verejného povedomia o pokroku vo výskume mozgu.

Akcia sa postupne rozšírila do celého sveta a v súčasnosti sa na nej podieľa množstvo partnerských organizácií. V rámci SR túto akciu zastrešuje Slovenská Alzheimerova spoločnosť v spolupráci Centrom MEMORY, n.o. a Nadáciou MEMORY. Slovensko sa prvýkrát zapojilo v roku 2008 a každým rokom sa aktivity tešia väčšiemu záujmu.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]