magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Knižnica pre mládež mesta Košice opäť pripravila súťaž s kinom
@ Kultúra -> Literatúra      Mar 11 2013 - 13:01 GMT

Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s kinom Ster Century Cinemas v OC Galéria, Košice už tretíkrát pripravila pre svojich čitateľov súťaž o vecné ceny a voľné vstupenky na filmové predstavenia. Súťaž prebieha vo všetkých pobočkách Knižnice pre mládež mesta Košice, kde čitatelia do utorka 2.4.2013 môžu odovzdávať svoje odpovede na anketovú otázku: „Ktorá sfilmovaná kniha sa ti najviac páčila a prečo?“ 

Žrebovanie výhercov bude prebiehať, v rámci medzinárodného podujatia Noc s Andersenom, v piatok 5.4.2013 o 20.30 hod. pred špeciálnym premietaním filmu Krúdovci pre malých „nocľažníkov“ v Ster Century Cinemas v OC Galéria.

Riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice: „Súťaž sa v predchádzajúcich rokoch stretla s veľkou odozvou. Výnimočné spojenie knižnice a kina, dvoch rôznych kultúrnych inštitúcií, čiastočne aj „rivalov“, nám pomohlo nielen sa navzájom zviditeľniť, ale zároveň prilákať nových čitateľov. Niekedy platila postupnosť kniha - knižný bestseller - kino. Teraz sa čoraz častejšie stretávame najprv so sfilmovanou verziou príbehu. Veríme však, že správnou „reklamou“ je možné dosiahnuť, že čitateľ po tom čo vidí film siahne aj po tej našej knižnej verzii... a neskôr možno aj po inej kvalitnej literatúre“.

 

Knihovníci z vlastnej skúsenosti vedia, že v knižnici pravidelne rastie záujem o knižný titul, ktorý je práve filmovým hitom. Tak to bolo s titulmi Harry Potter,  Atramentové srdce či Zlatý kompas, tie sa v poličkách nikdy dlhšie nezohriali. V súčasnosti letí napríklad Anna Karenina. Niektorí z čitateľov siahnu po knihe zo zvedavosti, iní sa iba nevedia dočkať pokračovania pútavého deja. Knižnici tak rastú výpožičky ale rozširuje sa aj klientela. Tu sa potom naskytá priestor pre šikovné knihovníčky, aby čitateľovi ponúkli aj inú zaujímavú knihu. Postupne si tak vedia vychovať nejedného celoživotného čitateľa a milovníka literatúry.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]