magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19.03.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 20 2013 - 21:16 GMT

Dôchodcovi zachránili život košickí policajti

Heslo Pomáhať a chrániť“ naplnili košickí péemječkári do poslednej bodky. Včera totiž zachránili život 81-ročnému dôchodcovi, ktorý sa pokúsil spáchať samovraždu. Krajské operačné stredisko včera o 13,40 hod. prijalo oznámenie od 61-ročnej ženy, že na Ulici Pri pošte v Košiciach, na poschodí rodinného domu  malo dôjsť ,,k  niečomu strašnému,,. Na miesto boli ihneď vyslané hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Košiciach, ktoré po príchode na miesto od oznamovateľky zistili, že na prvom poschodí domu v izbe sa mal obesiť muž. Policajti neváhali a vybehli na poschodie domu. V izbe vedľa schodišťa spozorovali muža neskôr stotožneného dôchodcu, ako visí na lane pripevnenom o fitnes hrazdu a nejaví známky života. Jeden z policajtov muža pridvihol a druhý nožom odrezal lano na ktorom visel. Následne nehybné telo položili na podlahu a ihneď začali s resuscitáciu srdca s kombinovaným dýchaním z úst do úst až do príchodu RZP.  Po ich príchode resustitáciu prevzal lekár spolu s osádkou RZP, ktorý o 14,10 hod. skonštatovali, že menovanému sa obnovili životné funkcie a to srdcový pulz a dýchanie. Následne dôchodcu previezli do košickej nemocnice. Policajti takto svojím profesionálnym zásahom pomohli zachrániť ďalší ľudský život.

Vyhrážali sa svojím blízkym smrťou, už čelia obvineniam

Policajti v Košickom kraji obvinili niekoľko „násilníkov“, ktorí sa vyhrážali svojím blízkym, obvinili ich:

Add 1/ z prečinu nebezpečného vyhrážania /tr. sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ 37-ročného muža z obce Šemša, ktorý v pondelok večer na dvore a následne v kuchyni rodinného domu v obci Šemša (okr. Košice-okolie), fyzicky napadol a vyhrážal sa zabitím svojej o rok mladšej družke. Po slovnej hádke ju kopal do nôh a vyhrážal sa jej, že ju vyhodí z domu. Následne v kuchyni ju chytil za vlasy, stiahol ju na zem a ťahajúc ju po zemi ju udieral dlaňou po tvári. Pritom kričal na ňu, že ju zabije. Položil ju na lavičku pri kuchynskom stole, kde ju stále držal za vlasy a opakovane na ňu kričal, že ju zabije, pričom sa snažil zodvihnúť stolík. V jeho ďalšom konaní mu však zabránila privolaná policajné hliadka, ktorá obvineného zaistila. Poškodená žena fyzickým útokom neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Add 2/ z prečinu ublíženia na zdraví /tr. sadzba na 1 až 3 roky/  v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania 34-ročného muža z obce Buzica, ktorý včera okolo 14,00 hod. v kuchyni bytu v obci Buzica (okr. Košice-okolie), pod vplyvom alkoholických nápojov fyzicky napadol svoju manželku (34). Rukami ju chytil za hlavu, pritlačil ju k stene a hlavu jej búchal o stenu. Následne ju začal škrtiť, ťahať ju za vlasy, niekoľkokrát ju udrel päsťami do tváre a celého tela a niekoľkokrát ju kopol do brucha. Takto jej spôsobil zranenia  s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Pri fyzickom útoku sa jej vyhrážal zabitím.

Add 3/ z prečinu nebezpečného vyhrážania /tr. sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ 45-ročného Igora z Michaloviec, ktorý včera okolo 13,30 hod. v miestnej pivárni na Štefánikovej ulici v Michalovciach, v miestnosti pre personál po predošlých slovách „ Zabijem ťa “ z vrecka nohavíc  vytiahol uzatvárací nôž, s ktorým sa dvakrát zahnal na 34-ročného muža. Ten ak by sa neuhol tak by ho zasiahol do oblasti brucha, čím u neho vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. 

Add 4/ z prečinu nebezpečného vyhrážania /tr. sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ 46-ročného Jána z Krompách, ktorý sa včera okolo 15,00 hod. v kuchyni  bytu v obci Prakovce (okr. Gelnica), vyhrážal  zabitím svojej bývalej manželke (44). S nožom v ruke ju chytil za vlasy a povedal jej, aby sa pozrela, aký je  nôž ostrý, pričom druhou rukou jej ukázal, kde ju pichne do krku. Vyhrážal sa že zabije ju a potom seba a pritom  jej vulgárne nadával.

Add 5/ z prečinu nebezpečného vyhrážania /tr. sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/ 59-ročného Vladimíra z Trebišova, ktorý v pondelok večer v mieste bydliska vyhrážal bývalej manželke zabitím a podpálením bytu takým spôsobom, že u poškodenej vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční.

Všetci obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až trojročné väzenie.

Policajti vypátrali dlhoprstých

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestneho 25-ročného Mariána. Obvinený zo dňa 19. na deň 20. februára 2013 v obci Čierne Pole, odstránil mrežu z okna kancelárie Obecného úradu. Následne Vypáčil okno a z kancelárie odcudzil hotovosť 30,- eur v minciach, čím obecnému úradu spôsobil krádežou škodu vo výške 30,- eur a poškodením zariadenia 20,- eur.

Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 49-ročného muža zo Smižian. Tento sa z 09. na 10. februára 2013 v záhradkárskej osade Medza  nad Splavom v Spišskej Novej Vsi, vlámal do chaty odkiaľ následne odcudzil rôzne potraviny, paplón, vankúš, deky, sadu jedálenského príboru z nerezu, posteľné prádlo, obrusy, utierky, uteráky, sekeru, krompáč, rôzne oblečenie, mobilný telefón a vzduchovku. Krádežou spôsobil škodu vo výške 431,- eur a poškodením zariadenia škodu vo výške 92,- eur.

Za poškodzovanie cudzej veci im hrozí až ročné väzenie

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice ahanovce obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci 23-ročného Michala z Košíc, ktorý koncom januára 2013 vo večerných hodinách v obytnom bloku na ulici Pekinskej v Košiciach, päsťou porozbíjal sklené výplne na troch vchodových bránach. Takto svojím konaním spôsobil bytovému družstvu škodu v celkovej výške za viac ako 300,- eur.

Príslušníci kriminálnej polície v spolupráci s policajti Obvodného oddelenia PZ Bidovce vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 19-ročného muža a maloletého chlapca (16) z obce Ïurkov. Títo koncom februára 2013 spolu s maloletým (13) komplicom, poškodili betónový priepust pri lesnej ceste v katastri obce Svinica (okr. Košice-okolie) tak, že ho rozbili kladivom. Obci Svinica spôsobili škodu vo výške 900,- eur. U mladistvého sa znižuje trestná sadzba na polovicu a maloletý nie je trestne zodpovedný.

Opäť sa potvrdilo, že alkohol za volant nepatrí

Policajti Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Košice-okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 21-ročného muža z obce Zlatá Idka. Obvinený muž včera o 19,15 hod. viedol po ceste v smere od obce Nižný Klatov na obec Hýľov, osobné motorové vozidlom zn. BMW 530 D bez vodičského oprávnenia. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, v stúpaní po prejdení pravotočivej zákruty na rovnom úseku cesty nezvládol vedenie osobného motorového vozidla. Prešiel k pravému okraju cesty, kde vyšiel pravou stranou na snehový závej a následne sa s autom prevrátil na strechu. Majiteľke motorového vozidla spôsobil škoda vo výške 2.000,- eur. Pri nehode nedošlo ku zraneniu osôb. U vodiča bola vykonaná dychová skúška s nameranou hodnotou 1,22 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,54 promile. Policajti vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia, hrozí mu až ročné väzenie.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]