magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tabačka pozýva
@ Kultúra -> Podujatia      Mar 22 2013 - 11:33 GMT

V sobotu 23.3. bude Eat That Beat hosťovať ďalšieho výnimočného hosťa. Pozvanie prijal nikto iný, ako sám majster zvuku, KARAOKE TUNDRA. Karaoke Tundra je jedným z najproduktívnejších a najznámejších predstaviteľov elektronickej hudobnej scény u nás. Je známy ako majster zvukových miniatúr, glitchových úletov a neotrelého zvuku. Jeho zvukové diela zriedkakedy presiahnu dve minúty - nakopnutý začiatok, zaloopovaný motív a... nečakaný koniec. Sám to vysvetľuje takto: "Načo sa zdržovať kvetnatým rozvíjaním skladieb, keď si na internete môžete stiahnuť hudby koľko a akej sa vám zachce, nie je čas na zbytočnosti..." Jeho sila však spočíva práve v schopnosti tieto miniatúry spájať so zvukmi od jeho producentských kolegov a touto spoluprácou vytvoriť plnohodnotné skladby. Postaviť svoju tvorbu na základe spolupráce s inými hudobníkmi je počin na (nielen) Československú scénu nevídaný a Karaoke svoj cit na výber spoluautorov naďalej preukazuje už od svojho debutu Gastarbeiter. Karaoke spolupracoval s viacerými hviezdami na našej scéne ako turntablista DJSpinhandz, ruchový experimentátor MMtm, nupunkový Bourek alebo klikavý Neutrino a taktiež našim košickým streetartistom Santiagom. Jeho hudba bola taktiež použitá v dokumente o košickom festivale Street Art Communication z roku 2010. Záber má Karaoke teda poriadne široký, nikdy však nechýba jeho špecifický podpis.

Čo presne Karaoke pustí do éteru v rámci ETB sa nám z neho nepodarilo dostať. Sme si ale istí, že pôjde o niečo dostatočne dunivé, polámané a plné neutíchajucej energie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]