magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

REC - PLAY - videotvorba mladých
@ Kultúra -> Podujatia      Mar 22 2013 - 11:43 GMT

Príležitosť pozrieť si videotvorbu mladých autorov z Košíc, budú mať návštevníci prehliadky REC-PLAY, ktorej organizátorom je Kultúrne centrum KSK a Súkromná stredná umelecká škola filmová na Petzvalovej 2 v Košiciach, v priestoroch ktorej sa dňa 23. marca 2013 od 9.30 prehliadka uskutoční. 

Podujatie je určené nielen tvorcom filmov, ktorí sa budú prezentovať prostredníctvom hraných a animovaných filmov, experimentov, dokumentov či videoklipov, ale všetkým tým, ktorí obľubujú nekomerčnú filmovú tvorbu. Do tohoročnej súťaže sa zapojilo 5 kolektívov prevažne z radu študentov, ale aj detí, ďalej dve autorské dvojice a 17 jednotlivcov s 33 filmami. Najlepšie, čo do počtu filmov aj autorov, je zastúpená skupina B – do ktorej sú podľa propozícií zaradení autori vo veku od 16 do 19 rokov, v skupine D – nad 25 rokov sa ocitli iba dvaja filmári. Najmladšími účastníkmi prehliadky REC-PLAY sú deti z prípravnej triedy Materskej školy na Kežmarskej 46 v Košiciach, vekovo najstarším, avšak duchom mladým je autor vo veku päťdesiat rokov.

Okrem bezprostredného kontaktu autorov s divákmi bude určite zaujímavé vypočuť si názor odbornej poroty, ktorá okrem poskytnutia dobrej rady filmárom rozhodne aj o tom, ktorý z filmov postúpi do krajského kola súťaže CINEAMA. Tá sa bude konať v Rožňave 13. apríla. Najlepšie filmy budú reprezentovať náš kraj na 21. ročníku najstaršej a najprestížnejšej súťažnej prehliadke amatérskej filmovej tvorby začiatkom júna v Bratislave, príp. na Českom videosalóne alebo svetovej súťaži UNICA. 

REC-PLAY je prezentáciou tvorby nielen filmových krúžkov, ale predovšetkým nadšených jedincov rôznych vekových kategórií, ktorým kreativita a radosť z tvorby zmysluplne vypåňa ich voľný čas. 

Vstup voľný.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]