magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

113. výročie narodenia Sándora Máraiho
@ Kultúra -> Literatúra      Apr 10 2013 - 15:44 GMT

Viacjazyčné čítanie Máraiho diel, prezentácia knihy aj kladenie vencov a kvetov ku pamätnej soche spisovateľa Sándora Máraiho budú súčasťou spomienkovej slávnosti ku 113.výročiu narodenia tohto významného spisovateľa. Slávnosť sa uskutoční v deň narodenín Sándora Máraiho, 11.apríla 2013 o 16.00 hod. pri soche spisovateľa na Námestí Sándora Máraiho. V programe vystúpia študenti gymnázia a ZŠ Sándora Máraiho. Po príhovoroch a programe sa uskutoční aj kladenie vencov a kvetov pri soche a pamätnej tabuli umiestnenej na budove Mäsiarska 35.

O 17.00 hod. v Máraiho štúdiu Divadla Thália sa uskutoční prezentácia knihy Sándor Márai: “Dávne Košice, sen”, s redaktorom Tiborom Mészárosom a Attilom Zoltánom Kovácsom, vedúcim vydavateľstva Helikon z Budapešti.

Už v dopoludňajších hodinách od 11.00 hod. sa v priestoroch Klubu národnostných menšín na Mäsiarskej ulici 35 uskutoční viacjazyčné čítanie Máraiho diel. Študenti košických stredných škôl, Gymnázia sv. Tomáša Akvinského, Gymnázia Sándora Máraiho, Súkromného gymnázium Petzvalova 4 a Gymnázia Park mládeže prečítajú úryvky diel v slovenskom, maďarskom, ruskom a španielskom jazyku. Programov a podujatí sa zúčastní aj neter spisovateľa Dékányné Judit Jáky.

Programy sú súčasťou podporných programov EHMK-Košice 2013 a uskutočnia sa s finančnou podporou Mesta Košice a Ministerstva kultúry SR. Organizátormi podujatia sú Klub národnostných menšín a Pamätná izba Sándora Máraiho, Komisia národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach, Gymnázium a ZŠ Sándora Máraiho s vyučovacím jazykom maďarským a Košický občiansky klub.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]