magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hudobné lahôdky KHJ
@ Kultúra -> Koncerty      Apr 23 2013 - 09:54 GMT

Košická hudobná jar pokračuje dnešným Výročným koncertom speváckeho zboru Collegium Technicum. Ten na pódiu Domu umenia oslávi svoje 30 ročné jubileum. Laureát mnohých prestížnych medzinárodných súťaží má za sebou niekoľko nahrávok, spieval s viacerými profesionálnymi hudobnými telesami po celej Európe.

Štvrtkovému koncertu (25.4.) Verdi-Wagner by mohol dominovať aj slogan: koncert dvoch svetov. Spoločným menovateľom je však genialita autorov. Verdi je majstrom neopakovateľných árií, ansámblov a zborov talianskej opery. Jeho hudba má až živočíšnu príťažlivosť. Je to muzika vášní. Naproti tomu stojí Wagner. Veľký reformátor opery i Verdiho operného prejavu. Jeho hudba už tým, že je taká iná ako hudba talianskeho belcanta je nesmierne príťažlivá. Lákadlom je aj sólistické obsadenie. V Košiciach sa na pódiu stretnú vynikajúca Jolana Fogašová (soprán) a svetoznámy tenor Miroslav Dvorský.

Tento týždeň sa o mimoriadny zážitok postará aj Solamente naturali. Ich Barbarská krása (26.4. o 18.00hod. Katova bašta) ponúkne tance a piesne baroka. Zážitok z ich vystúpení umocňuje Miloš Valent. Je to totiž muzikant, ktorý husľami doslova žije a prežíva každú notu.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]