magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17. a 16.05.2013
@ Aktuálne -> Polícia      May 17 2013 - 09:47 GMT

Dôchodkyňa bola nájdená bez známok života

v úložnom priestore postele. Včera (17.5.) popoludní  bola v úložnom priestore postele v izbe rodinného domu v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce)  nájdená 91-ročná žena z uvedenej obce bez známok života. Telo nebohej dôchodkyne bolo v pokročilom štádiu rozkladu. Privolaný obhliadajúci lekár pri prehliadke tela nebohej nezistil vonkajšie poranenie, alebo zavinené konanie inou osobou. Ako príčinu smrti podľa klinického nálezu stanovil Ischemickú chorobu srdca, zlyhanie srdca a nariadil vykonať pitvu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Podozrivý zo spáchania  tohto skutku je 57-ročný muž z uvedenej obce, ktorý bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
Tragická  dopravná nehoda v okrese Spišská Nová Ves

Včera (17.5.) o 23,00 hodine došlo na ceste medzi obcou Smižany a Spišskou Novou Vsou (okres Spišská Nová Ves) k tragickej dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. BMW, ktoré viedol 33-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi a 50-ročným chodcom zo Smižian. Chodec kráčal po ceste stredom ľavého jazdného pruhu v smere svojej schôdze od Spišskej Novej Vsi na obec Smižany, kde ho zrazilo oproti idúce osobné motorové vozidlo BMW. Vodič premával v smere od Popradu na Spišskú Novú Ves, pričom chodca  zrazil v strede svojho jazdného pruhu. Následne chodec spadol na vozidlo, hlavou narazil do čelného skla a dopadol na vozovku, kde ostal ležať. Chodec pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo, zranenia neutrpel. To, či bol chodec pod vplyvom alkoholu bude predmetom nariadenej súdnej pitvy. Dopravnú nehodu vyšetrujú dopravní policajti OR PZ v Spišskej Novej Vsi aj za účasti znalca z odboru dopravy. Škoda na motorovom vozidle BMW bola vyčíslená na cca. 700.-€. Ïalšie okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu šetrenia. Danú vec polícia dokumentuje ako prečin usmrtenia.
 

V izbe bolo nájdené telo ženy bez známok života

Včera (16.5.) okolo obeda bolo v izbe objektu na Holubyho ulici v Košiciach nájdené telo doposiaľ nestotožnenej osoby ženského pohlavia bez známok života. Privolaný súdny znalec potvrdil zavinenie cudzou osobou. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin zabitia.  Presnú príčinu smrti určí nariadená súdna pitva. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovacie úkony, nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie k prípadu. Polícia na prípade intenzívne pracuje.

Olúpil bezbrannú dôchodkyňu

Včera o 10,30 hod. na ulici Dargovských hrdinov v Sečovciach došlo k lúpežnému prepadnutiu miestnej 83-ročnej dôchodkyni. Tá potom ako prišla domov z nákupu, riadne uzamkla bránku dvora aj vchodové dvere domu. Približne po desiatich minútach počula, že niekto jej búcha na okno domu. Cez okno uvidela mladého chlapca a po chvíli počula ako sa niekto snaží násilím otvoriť uzamknuté vchodové dvere do domu. Prišla do predsiene k dverám, avšak tie už násilím otvoril a do predsiene domu vošiel podozrivý mladík. Ten ju chytil rukou za tvár a pýtal od nej peniaze, inak ju zadusí. Voľnou rukou jej siahol do vrecka kabáta, z ktorého odcudzil celkom 60,- eur a z miesta ušiel. Poškodenej dôchodkyni spôsobil zranenia s dobou liečenia do 7 dní a škodu cca 60,- eur. Policajti Obvodného oddelenia PZ Sečovce v spolupráci s pracovníkmi kriminálnej polície OR PZ v Trebišove podozrivého mladíka zadržali bezprostredne po spáchaní tohto skutku. Vyšetrovateľ PZ zo zločinov lúpeže a porušovania domovej slobody obvinil 1 x súdne trestaného 15-ročného chlapca zo Sečoviec a umiestnil ho v policajnej cele. V danej chvíli vyšetrovateľ spracováva podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí polovica z trestnej sadzby na 7 až 12 rokov. .

Policajti obvinili ďalších pytliakov

Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné z prečinu pytliactva obvinili 17-ročného Petra, ktorý dňa 6. mája 2013 okolo 19,40 hod. na výpustnom kanáli Zemplínskej Šíravy, v rybárskom revíri v katastri obce Zalužice, lovil ryby na udicu. Takto neoprávnene zasiahol do rybárskeho práva tým, že v dobe ochrany – hájenia ulovil 6 ks rýb druhu Zubáča veľkoústeho /Stizostedion lucioperca/  o celkovej hmotnosti 9 kg. Ryby po ulovení ukryl vo vreci v blízkom krovinatom poraste, čím takto miestnemu rybárskemu zväzu spôsobil škodu vo výške 216,- eur.

Krompašskí  policajti z  toho istého prečinu pytliactva obvinili miestneho 36-ročného Romana. Obvinený dňa 11. mája 2013 okolo 19,35 hod. na vodnom toku rieky Hornád v katastri mesta Krompachy, lovil ryby bez povolenia. Ulovil dve ryby druhu Červenica ostrobruchá, čím miestnej rybárskej organizácii spôsobil škodu vo výške 2,70- eur.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Krádež vlámaním

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Jasov z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil 19-ročného Júliusa z okresu Košice-okolie. Tento sa včera okolo 20,00 hod. na Kováčskej ulici v Medzeve spoločne s ďalšími dvomi doposiaľ nestotožnenými páchateľmi, vlámali do neobývaného rodinného domu. Z domu postupne vyniesli päť 2 m hliníkových trúbok, skladaciu rybársku stoličku, dvojkolesový železný vozík, železné kovové profily v nezistenom počte, vlnitý plech. Svoj lup si pripravili na dvore k následnému odnesenie, avšak v tom ich na mieste prichytil 47-ročný majiteľ rodinného domu. Takto by mu spôsobili škodu na odcudzených veciach vo výške 40,- eur a na zariadení poškodením vchodových dverí mu spôsobili škodu vo výške 15,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie. Po dvoch komplicoch policajti pátrajú.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]