magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Máte radi Brahmsa? pozvánka ŠfK
@ Kultúra -> Koncerty      May 23 2013 - 10:24 GMT

Svetový klavirista a Brahms je názov koncertu, ktorý Štátna filharmónia Košice ponúkne 23. mája. Od 19.00hod. na ňom zaznejú skladby Kodálya, Bartóka a - ako už titul večera napovedá – Brahmsa. Sólistom bude Andrew von Oeyen, dirigentom Tamás Gál.

Keďže sa v programe prezentujú dvaja najvýznamnejší skladatelia maďarskej hudby 20. storočia a ako je známe, Brahms mal k maďarskej hudbe mimoriadne blízko, bude mať program istú uhorskú príchuť. Svetový punc mu dodá famózny klavirista Andrew von Oeyen. Nositeľ viacerých významných medzinárodných ocenení sa hre na klavír venuje od 5-tich rokov. Ako 10 ročný mal už na svojom konte orchestrálny debut. Dnes hráva na najprestížnejších svetových scénach a do Košíc príde už po druhýkrát. Tentoraz tu zahrá Koncert pre klavír a orchester č. 1 d mol.

Dirigentskú paličku bude počas večera držať popredný maďarský dirigent Tamás Gál. Skúsený svetobežník bol o.i. hosťujúcim dirigentom i šéfdirigentom v Japonsku.

Pred koncertom o 18:00 bude Stretnutie s hudbou, Téma: Vyletel páv        

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]