magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.05.2013
@ Aktuálne -> Polícia      May 23 2013 - 10:05 GMT

Dlhoprstý navštívil záložňu

Neznámy páchateľ sa z utorka na stredu na Južnej triede v Košiciach vlámal do záložne, odkiaľ z neuzamknutej zásuvky odcudzil šperky zo žltého a bieleho kovu a finančnú hotovosť 1.000,- eur. Košickej spoločnosti spôsobil škodu za 10.000,- eur. Policajti po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

Svojím blízkym sa vyhrážali smrťou

Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili policajti na východe troch mužov. 46-ročný obvinený muž z obce Komárovce, sa v stredu popoludní v rodinnom dome v Komárovciach, pod vplyvom alkoholu vyhrážal ublížením na zdraví svojej matke (80). Spôsobil jej zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Nakoľko sa jej už deň predtým vyhrážal smrťou, vzbudil u nej dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, že svoje vyhrážky aj uskutoční. V Košiciach na Ovručskej ulici sa pod vplyvom alkoholu opakovane (od nedele do včera) vyhrážal svojej manželke smrťou 61-ročný Košičan. Svojím konaním u manželky taktiež vzbudil dôvodnú obavu o jej život a zdravie. Včera dopoludnia v rodinnom dome v obci Veľké Trakany sa 30-ročný miestny muž vyhrážal zabitím svojmu bratovi u ktorého vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční, nakoľko nešlo o jeho prvý prípad vyhrážania a agresívneho správania sa. Bezprostredne po vyhrážkach, že najprv zabije jeho a potom seba sa sám úmyselne porezal na zápästí ruky. Bol ošetrení záchrannou službou za prítomnosti policajtov. Obvinený bol prevezený a hospitalizovaný v nemocnici. V prípade dokázania viny hrozí 30-ročnému mladíkovi až ročné väzenie a dvom vyššie obvinením trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Policajti už  majú v rukách podozrivého z lúpeže

Vo včerajšej tlačovej správe bola uvedená informácia o spáchaní zločinu lúpeže: „Včera (21.5.2013) okolo 04.00 hod. na trávnatej ploche na sídl. P. O. Hviezdoslava medzi obytnými blokmi vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce), dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 25-ročného miestneho muža. K poškodenému pristúpili odzadu a buchli ho po krku, načo spadol na zem. Následne do neho kopali a spod poškodeného vytrhli malú príručnú taštičku, z ktorej mu odcudzili 22.000,- HUF, bankomatovú platobnú kartu a po tom čo mu z ruky pod hrozbou násilia stiahli prsteň z miesta ušli. Poškodenému spôsobili škodu vo výške 270,- eur. Muž neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie a PN.“ Michalovskí policajti skutok objasnili v krátkom čase a vyšetrovateľ PZ zo zločinov lúpeže a vydierania obvinil 23-ročného Dalibora z Veľkých Kapušian. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzbu. Po jeho komplicovi policajti stále pátrajú. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov

V dome našli màtveho muža

Trebišovskí policajti začali trestné  stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, nakoľko včera v popoludní bolo na Cintorínskej ulici v obci Zemplínske Jastrabie, nájdené na posteli v rodinnom dome nehybné telo 26-ročného miestneho muža. Privolaný lekár z RZP skonštatoval exitus a uviedol neznámu príčinu usmrtenia. Následne obhliadajúca lekárka ako prvotnú príčinu usmrtenia uviedla, že išlo o náhlu smrť, nezistila stopy po zásahu cudzou osobou, avšak nevedela vylúčiť cudzie zavinenie. Bezprostrednú príčinu smrti nebohého určí až vykonaná zdravotno-bezpečnostná pitva.

Bomba na úrade

  Doposiaľ nezistený páchateľ včera krátko po 15.00 hod. z verejného telefónneho aparátu v Turni nad Bodvou  (okr. Košice-okolie) zavolal na telefónne číslo tiesňovej linky 112 a oznámil, že v budove je bomba. Budova Obvodného úradu v Košiciach na Komenského ulici bola evakuovaná. Policajti vykonanou pyrotechnickou prehliadkou vylúčili výskyt výbušných látok v priestore budovy a po necelých dvoch hodín bola prevádzka obnovená. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy /trestná sadzba na 1 až 5 rokov/.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]