magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Štvorylka a čokoláda na košickej Hlavnej ulici
@ Kultúra -> Tanec a Balet      May 24 2013 - 11:27 GMT

European Quadrille Dance Festival 24.5.2013 – tancovanie štvorylky na Hlavnej ulici v Košiciach a zápis do Slovenskej knihy rekordov v hromadnom jedení čokolády na jednom mieste.

Tanečný klub METEOR Košice  ako športový tanečný  klub s najväčšou tradíciou v organizovaní masových podujatí na území mesta Košice opäť oslovili slovinskí organizátori medzinárodného festivalu v synchronizovanom tancovaní štvorylky „Europen Ọuadrille Dance festival“, ktorý sa na verejných priestranstvách európskych miest organizuje už od roku 2002. Vlani sa doň Slovensko zapojilo piatykrát a opätovne rozhodujúcou mierou prispelo k prekonaniu Guinnessovho rekordu.

Vďaka mestu Košice, organizátorovi TC Meteor, sa do tohto projektu za pomoci Košického samosprávneho kraja a generálneho sponzora VSE a.s. zapojilo 7 948 mladých ľudí, ktorí tancovali 25. mája 2012 na Hlavnej ulici v Košiciach. Košice tým získali európske prvenstvo v počte tancujúcich na jednom mieste, zápis do Guinnessovej knihy rekordov a Slovenskej knihy rekordov, čo prispelo k zviditeľneniu mesta Košice ako Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Za najväčší úspech považujeme nadšenie a zápal, s akým sa žiaci základných a stredných škôl za pomoci pedagógov a v niektorých prípadoch aj samotní žiaci viac ako mesiac venovali nácvikom tohto tanca.

Aj vďaka týmto úspechom sme boli opätovne oslovení, aby sme sa zapojili tento rok 24. mája 2013 o 12:00 hodine spoločne s ďalšími približne 50 mestami z ôsmich štátov Európy.

TC Meteor Košice v zastúpení Alžbety Ligovej a Milana Plačka ako nezisková organizácia vkladá do projektu odborné zabezpečenie, čo predstavuje výučbu, organizáciu a koordináciu (všetko bez nároku na honorár).

Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši. Mesto Košice ako spoluorganizátor rozhodujúcou mierou pomáha pri organizačnom a materiálnom zabezpečení tejto akcie. Generálnym sponzorom podujatia je už tradične VSE a.s., Košice. Ïalšími partnermi podujatia sú Košický samosprávny kraj, DPMK a.s. Bez našich partnerov by sa projekt takýchto rozmerov nedal realizovať, za čo im patrí v našom mene i v mene účastníkov veľké poďakovanie.

Počet tancujúcich pre tento ročník ešte nie je uzavretý. Prihlásených je viac ako 7 000 žiakov základných a stredných škôl, čo je predpokladom rekordu. Rekordnú účasť bude mať ZŠ Bruselská, z ktorej sa pod vedením Aleny Sekaninovej zúčastní viac ako 400 žiakov. Rovnako veríme ako po iné roky v aktívnu účasť aj zástupcov vedenia nášho mesta a ďalších  osobností Košíc.

  

Sprievodným podujatím bude Zápis do Slovenskej knihy rekordov v hromadnom jedení čokoládovej tyčinky DEVA na jednom mieste, ktorý sa uskutoční na začiatku generálnej skúšky o 11:15 hod.

 

Časový sled 24. mája 2013 na Hlavnej ulici v Košiciach:

 

od 9:00 hod. - registrácia škôl a vyznačovanie sektorov pre jednotlivé školy

11:15 hod. – pokus o rekord v jedení čokoládovej tyčinky

11:30 - generálka

12:00 - štvorylka naostro.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]