magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 19 2013 - 10:15 GMT

Utopil sa v Hornáde

 

Včera (18.6.2013) okolo 14,00 hod. za doposiaľ nezistených okolností došlo k utopeniu 62-ročného Košičana, ktorého telo bolo nájdené v rieke Hornád, pri brehu vedľa Družicovej ulici v Košiciach. Ohliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu. Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Nad jazerom začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

 

Žena zo Serede okradla spolucestujúcu

 

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 39-ročnú Slávku zo Serede, ktorá včera (18.6.2013) okolo 08,40 hod. počas cesty autobusom po Rastislavovej ulici v Košiciach, ukradla z kabelky o rok mladšej žene z okresu Košice-okolie, peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 50,- eur, čím jej spôsobila celkovú škodu vo výške 55,- eur. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Dvojici za napadnutie na verejnosti hrozí až trojročné väzenie

 

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto z prečinu výtržníctva obvinili dvoch Košičanov 29-ročného Ronalda a 27-ročnú Olíviu. Obvinení v pondelok (17.6.2013) na Mlynskej ulici v Košiciach, pred predajňou potravín, fyzicky napadli 31-ročného Košičana. Spôsobili mu zranenia s dobou liečenia do 6 dní. V prípade dokázania viny im hrozí až trojročné väzenie.

 

Okradol chlapca o mobil, zo skladu potiahli aj bicykle

 

Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 21-ročného Michala z Košíc. Tento 06. mája 2013 o pol tretej poobede na zastávke autobusov na Hlavnej ulici v obci Valaliky (okr. Košice-okolie) odcudzil 15-ročnému chlapcovi mobilný telefón a  0,60 centov. Po tom čo k nemu pristúpil ho oslovil, aby mu ukázal jeho mobilný telefón. Následne mu ho z dlane zobral  a taktiež ho požiadal o jedno euro. Poškodený otvoril peňaženku, z ktorej si obvinený vybral drobné mince v hodnote 0,60 € centov a z miesta aj s telefónom ušiel. Takto mu spôsobil škodu vo výške 100,60,- eur.

 

Policajti kriminálnej polície Košice-okolie v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Kysak vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch Košičanov Štefana (18), Mareka (18) a Patrika (17). Obvinení sa koncom mája vlámali do skladu náradia pri chate v lokalite Kotliny v obci Malá Lodina (okr. Košice-okolie). Prestrihol pletivo, vošli na pozemok chaty, prešli ku plechovému skladu náradia, na ktorom následne odtrhli petlicu. Zo skladu odcudzili dva dámske horské bicykle, pánsky horský bicykel a benzínovú motorovú pílu. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu vo výške 385,- eur.

V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

 

Štvorlístok tínedžerov obvinili z krádeže dvoch trezorov

 

Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili štyroch miestnych tínedžerov Tomáša (15), Kamila (15), Eduarda (14) a Sandru (14). Títo pred týždňom (12.6.2013) okolo obeda v predajni na Zimnej ulici v Spišskej Novej Vsi využili nepozornosť predavačky, ktorá upratovala prevádzku a z pultu predajne odcudzili voľne položený plechový trezor s hotovosťou 215,- eur a z neuzamknutej skrinky pod pultom odcudzili ďalší plechový trezor s hotovosťou cca 390,- eur. Poškodenej spôsobil škodu za viac ako 650,- eur. Odcudzenú finančnú hotovosť si následne rozdelili a použili pre svoju potrebu. Tomáš bol v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený okresným súdom pre krádež. V prípade dokázania viny im ako maloletým hrozí až ročné väzenie.

 

Futbalistom ukradli generátor a čerpadlo

 

Doposiaľ neznámy páchateľ sa od  16. do 18. júna 2013 na futbalovom ihrisku v obci Čoltovo (okr. Rožňava) vlámal do unimobunky pre športovcov. Z jej priestorov následne odcudzil prenosný generátor na 220 V a vodné čerpadlo. Obecnému úradu spôsobil škodu vo výške 920,- eur. Policajti Obvodného oddelenia PZ Plešivec začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]