magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 20 2013 - 09:38 GMT

Dlhoprstý sa ukryl v objekte, našla ho upratovačka

Vynaliezavosť zlodejov nemá hraníc a znova sa potvrdilo, že pri strate či odcudzení kľúčov od Vášho majetku, je dôležité v čo najkratšom čase si vymeniť zámky. Michalovskí policajti z prečinu krádeže  obvinili 24-ročného Jozefa z Michaloviec, ktorý v pondelok (17.6.2013) okolo 13,00 hod. cez neuzamknuté vchodové dvere vyšiel schodiskom na  poschodie k rekonštruovanej časti budovy firmy na Ulici J. Hollého v Michalovciach. Tam z plastovej priehradky odcudzil zväzok kľúčov od objektu, v úmysle ich neskôr použiť pri krádeži. Následne sa na druhý deň (18.6.2013) o 15,00 hod.  počas prevádzky do objektu vrátil, kde sa ukryl pod stôl a vyčkal, kým budovu neopustia všetci zamestnanci. Potom z rekonštruovanej časti odcudzil použité zvitky  medených káblov cca 50 metrov. Pri odchode však narazil na „kosu“, nakoľko zámky dverí už boli vymenené. Takto ho v budove večer o 22,00 hod. pristihla upratovačka a zavolala políciu. Michalovskej spoločnosti spôsobil krádežou škodu vo výške 70,- eur,  bez poškodenia zariadenia. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Tínedžeri sa do stánku vlámali dvakrát

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili šiestich tínedžerov z Krásnohorského Podhradia (troch 14-ročných a troch 15-ročných). Títo sa od 11. do 13. júna 2013  vlámali do predajného stánku so suvenírmi na parkovisku pod hradom Krásna Hôrka v katastri obce Krásnohorské Podhradie. Potom čo vylomil dvere, vnikli dnu a následne odcudzili stojan s kľúčenkami, náhrdelníkmi a pamätnými mincami. Asi sa im to málilo, keďže sa do toho istého stánku vrátili v noci z 13. na 14. júna 2013 a po opätovnom vylomení dverí vnikol dnu a odcudzili tranzistorové rádio,  rýchlovarnú konvicu, kľúčenky, retiazky a keramické ozdoby. Poškodenému majiteľovi spôsobili škodu  poškodením vo výške 64,- eur a odcudzením vecí 250,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie. 

V noci si „požičal“ súčiastky z bicykla

Spišskonovoveskí  policajti z prečinu krádeže obvinili 21-ročného muža zo Smižian. Obvinený začiatkom apríla 2013 krátko pred polnocou vošiel do obytného domu na Ulici Za Kaštieľom v Smižanoch. Následne prešiel cez otvorené dvere do spoločných priestoroch chodby na štvrtom poschodí,  odkiaľ ukradol súčiastky z voľne položeného bicykla. Obvinený bol za obdobný čin postihnutý v posledných dvanástich mesiacoch Obvodným úradom v Spišskej Novej Vsi. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu v celkovej výške 100,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]