magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 24 2013 - 18:22 GMT

Policajti objasnili krádež žľabov za 20.000,- eur

Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Čaňa vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Ladislava a 14-ročného Jozefa, obaja z okresu Košice-okolie. Títo koncom apríla 2013 prekonali oplotenie objektu čističky odpadových vôd v objekte košickej spoločnosti v katastri obce Sokoľany (okr. Košice-okolie), odkiaľ odcudzili 22 ks nerezových žľabov. Bratislavskej firme spôsobili škodu za 20.000,- eur. Ladislavovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky a mladistvému Ladislavovi polovica z tejto trestnej sadzby.

Spiaceho zákazníka okradli dvakrát

Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili Dávida (18), Jána (15) a Slavomíru (17). Slavomíra v polovici marca 2013 vo večerných hodinách v jednom z barov v Strážskom (okr. Michalovce), využila príležitosť, kedy poškodený 18-ročný miestny muž po požití alkoholických nápojov posediačky zaspal v boxe. Na požiadanie Jána mu z vrecka nohavíc bez použitia násilia odcudzila peňaženku. Následne ju podala Jánovi, ktorý z nej vybral hotovosť 10,- eur a následne ju podal späť Slavomíre, ktorá ju hneď vrátila do vrecka nohavíc poškodeného. Neskôr opätovne Ján požiadal Slavomíru, aby mu znova vybrala z vrecka peňaženku. Jána poslúchla a poškodenému odcudzila peňaženku, ktorú podala Jánovi. Ten ju podal ďalej Dávidovi, ktorý z nej vybral hotovosť 120,- eur. Obvinená Slavomíra peňaženku opäť vrátila poškodenému. Takto mu celkom spôsobili škodu za 130,- eur. Plnoletému Daliborovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné a mladistvým až ročné väzenie.

Obdobný prípad vyšetrujú aj michalovskí policajti, ktorí vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 33-ročného Tibora z Michaloviec.  Obvinený dňa 20. mája 2013 dopoludnia na Močarianskej ulici v Michalovciach, využil nepozornosť 35-ročnej Trebišovčanky a bez použitia násilia jej z ľavého ramena zvesil dámsku kabelku. Následne z nej odcudzil hotovosť 120,- eur a mobilný telefón. Kabelku bezprostredne po krádeži odhodil.  Poškodenej spôsobil celkovú škodu vo výške 145,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Päťdesiatnik sa vlámal do domu, ukradol aj päť čokolád

Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Bohdanovce obvinil z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody 52-ročného ¼ubomíra z okresu Košice-okolie. Obvinený vo štvrtok (20.06.2013) v poobedňajších hodinách, preskočil oplotenie pozemku obývaného rodinného domu v obci Ïurkov (okr. Košice-okolie). Po rebríku vyliezol na balkón, kde rozbil sklenenú výplň na okne balkónových dverí. Následne z domu odcudzil šesť fliaš alkoholických nápojov, krabičku cigariet a päť čokolád. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za viac ako  170,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Audinu predal dvakrát

Michalovskí kriminalisti v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Michalovce vypátrali a z prečinu krádeže obvinili miestneho 23-ročného Ivana. Tento v predposledný májový deň v nočných hodinách na Slovenskej ulici v Michalovciach, odcudzil uzamknuté osobné motorové vozidlo zn. Audi A6 Avant. Vo vozidle sa nachádzali aj doklady od auta. Vozidlo, ktorého bol predtým majiteľom, s druhým pravým kľúčom, ktorý si ponechal otvoril, naštartoval a s vozidlom odišiel do obce Hraň. Následne toho istého dňa vozidlo predal, čím majiteľovi vozidla spôsobil škodu za 700,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Policajtovi takmer zaťal sekeru do hlavy, na agresívny dav museli použiť aj varovný výstrel

V súvislosti so spáchaním trestného činu útoku na verejného činiteľa zo dňa 19. júna 2013 boli obaja obvinení Drienovčania vo veku 21 a 47 rokov, na základe návrhu dozor vykonávajúceho prokurátora vzatí sudcom do väzby. Týchto obvinil vyšetrovateľ PZ, nakoľko 19. júna 2013 vo večerných hodinách v rómskej osade v obci Drienovec zaútočili na príslušníkov Polície. Policajti už po ukončení pátracej akcie v tejto osade, v čase keď už odchádzali z rómskej osady, spozorovali na jednom z rodinných dvorov 21-ročného obvineného ako fyzicky napáda dve miestne ženy. Jeden z policajtov ho vyzval, aby upustil od svojho konania. Obvinený na výzvu zareagoval tak, že vybehol z dvora na ulicu, kde napadol policajta tak, že sa ho snažil päsťami udrieť do hlavy. Policajt útok odvrátil, avšak v páchateľ v útoku ďalej pokračoval. Spacifikovať agresívneho mladíka sa policajt snažil aj za pomoci svojho kolegu, avšak tohto úderom do hrudníka napadol jeho 47-ročný otec. Následne sa obaja rozbehli smerom do domu. Staršieho z obvinených policajti stihli zastaviť, no mladší vbehol do domu a dvere zaistil. Následne vyskočil cez okno domu von a so sekerou sa zahnal na hlavu v tom okamihu chrbtom stojacieho policajta. Policajt sa priamemu úderu ostrou časťou sekery do hlavy vyhol len reflexívne, pričom obvinený mu zasiahol pravú ruku na ktorej mu spôsobil sečnú ranu s predbežnou dobou liečenia 7 dní. Obvinený sekeru po nevydarenom útoku ihneď odhodil. Policajti muža spacifikovali aj za pomoci  donucovacích prostriedkov v zmysle zákona. Útočníka vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu útoku na verného činiteľa za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Staršiemu obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

 

Sobraneckí policajti počas zákroku museli použiť varovný výstrel do vzduchu. V sobotu (22.6.2013) o 02,20 hod. boli vyslaný k prevereniu oznámenia prijatého z operačného strediska tiesňovej linky 112, že na Michalovskej ulici v Sobranciach potrebuje asistenciu polície osádka RZS, ktorá vyráža k ošetreniu pacienta. Policajti prišli na miesto, kde sa už nachádzalo asi 50 osôb, ktorí sa  správali agresívne a vykrikovali na nich, že prečo s tým nič nerobia. Zranený 19-ročný miestny muž sa nachádzal v dome a mal poranenú ruku. Policajti od svedkov zistili, že si trochu viac vypil a ruku si poranil sám na sklenenej fľaši. Následne na miesto dorazila aj sanitka RZP, ktorá ho preniesla na nosidlách do sanitky. Počas jeho ošetrovania v sanitke sa k hliadke približoval stále väčší počet osôb, ktorí neustále vykrikovali na hliadku, že prečo s tým polícia nič nerobí. Policajti ich poučili v zmysle zákona o tom, že ak majú vedomosť, že došlo k spáchaniu trestného činu, alebo priestupku, môžu sa dostaviť na najbližší policajný útvar. Zároveň im objasnili okolnosti ako ku zraneniu došlo, že si ich poškodený spôsobil sám. Nahnevaný dav však na poučenie a výzvy policajtov aby upustili od svojho konania nereagoval a neustále viac a viac osoby stupňovali svoju agresivitu. Nakoľko dav ani na opakované výzvy nereagoval, agresívne pristupoval k policajtom vykonávajúcim len asistenciu osádke RZP a niekto z davu rukou strčil do policajta, sa policajti rozhodli použiť jeden varovný výstrel do vzduchu v zmysle zákona tak, aby zaistili bezpečnosť hliadky pred útokom, ktorý bezprostredne hrozil a aby zabránil ďalšiemu narušovaniu verejného poriadku. Po použití varovného výstrelu do vzduchu sa uvedený dav na ulici Michalovskej v Sobranciach rozišiel. Pri použití donucovacieho prostriedku k zraneniu osôb nedošlo a bol vyhodnotený nadriadeným ako oprávnený.

Štvorkolka zrazila cyklistu, traja tínedžeri zranení

 Včera (23.06.2013) o 17,15 hod. došlo na miestnej komunikácii v obci Ruskov (okr. Košice-okolie) k dopravnej nehode medzi cyklistom a štvorkolkou. 14-ročný chlapec z Ïurkova premával na horskom bicykli po miestnej komunikácii v obci Ruskov. Pri prejazde priameho úseku cesty a následnom odbočení vľavo nedal prednosť v jazde protiidúcemu motorovému vozidlu – štvorkolke zn. Dimi Baschau 200. Vozidlo, ktoré bez EČV a ktoré nespåňalo podmienky na premávku na pozemných komunikáciách smerovalo od obce Slančík. Viedol ho iba 14-ročný miestny chlapec bez príslušného vodičského oprávnenia. V snahe vyhnúť sa zrážke s cyklistom pribrzdil, stočil riadenie vpravo, následkom čoho došlo k prevráteniu štvorkolky a nárazu do pravej časti cyklistu. Vykonané orientačné dychové skúšky u maloletých boli negatívne. Pri dopravnej nehode obaja účastníci utrpeli ľahké zranenia, avšak 13-ročná spolujazdkyňa zo štvorkolky utrpela ťažké zranenie. Na bicykli a štvorkolke bola pri dopravnej nehode spôsobená škoda vo výške 200,- eur.        

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]