magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.06.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 01 2013 - 15:38 GMT

Vykradli garáž a posprejovali auto

Policajti z Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch Košičanov, 31-ročného Reného a 30-ročného Františka. Obvinený René z piatka na sobotu v ohradenom pozemku rodinného domu v obci Baška, vnikol cez neuzamknuté garážové dvere do garáže. Odtiaľ následne odcudzil dámske zjazdové športové lyže s viazaním, detské lyže s viazaním, ručnú pumpu s tlakomerom, detské korčule, drevenú misku a elektrickú rozbrusovačku. Odcudzené veci vyniesol na ulicu kde mu jeho komplic František pomohol veci odniesť. Krádežou vecí majiteľke spôsobili celkovú škodu vo výške 435,- eur. Obvinený René už bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý právoplatným rozhodnutím obvodného úradu. René okrem obvineniu z krádeže čelí aj obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Policajti z okresu Košice-okolie z prečin poškodzovania cudzej veci obvinili 14-ročného chlapca z obce Kechnec. Obvinený chlapec začiatkom júna 2013 v obci Kechnec, poškodil osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia combi, ktoré stálo na krajnici vozovky pred rodinným domom. Sprejom čiernej farby postriekal karosériu vozidla na oboch ľavých dverách vozidla, okno na strane vodiča a spätné zrkadlo na strane vodiča. Majiteľovi vozidla spôsobil celkovú škodu vo výške 600,- eur. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na šesť mesiacov.

Tínedžeri sa do áut vlámali kvôli peniazom

Policajt kriminálnej polície v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Čaňa vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinili Michala (17) a Andreja (17) z okresu Košice-okolie.  Obvinení v polovici februára tohto roka, na Kostolnej ulici v obci Valaliky (okr. Košice-okolie) na štyroch motorových vozidlách (zn. Škoda Roomster, zn. Fiat Ducato, zn. Peugeot 206 Hdi, zn. Dacia Logan), kladivom rozbili sklenenú výplň na predných dverách. Následne si otvorili dvere a v interiéry vozidiel prehľadali. Policajtom sa priznali, že hľadali iba peniaze a nakoľko ich nenašli, z vozidiel nič neodcudzili. Štyrom majiteľom spôsobili škodu poškodením za takmer 300,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Vďaka policajtom si chatári na Spiši môžu vydýchnuť

Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a z prečinov krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci obvinili štvorlístok tínedžerov z Markušoviec. Obvinení Marián (15), Štefan (14), Jozef (17) a Štefan (20) sa zo soboty na nedeľu v záhradkárskej osade na Cintorínskej ulici v Spišskej Novej Vsi, vlámali do viacerých chatiek z ktorých odcudzili rôzne elektrické náradie, potraviny, kuchynské potreby, šatstvo, nápoje, televízor a iné veci. Takto spôsobili celkovú škodu pre piatich poškodených za viac ako 1.100,- eur. Policajti ich zadržali po tom, ako ich kontrolovali v nedeľu krátko pred 05,00 hod. ráno v  poli pri obci Lieskovany v smere na obec Markušovce, pričom mali pri sebe veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Následným vyšetrovaním sa zistilo, že sú to osoby, ktoré pravdepodobne majú na svedomí aj účasť na predchádzajúcich minimálne štyroch vlámaniach do rovnakých záhradkárskych osád za obdobie máj a jún 2013. Spišskonovoveskí policajti vykonali následné previerky v rómskej osade, kde im obvinení dobrovoľne vydali ďalšie veci pochádzajúce z predchádzajúcich krádeží. Policajti takto zaistili množstvo veci ako sekery, náradie, potraviny, rádia, televízory a iné, ktoré zaplnili celú policajnú garáž. Policajtov teraz čaká stotožnenie majiteľov týchto vecí, ktorým budú následne vrátené. Trom mladistvým v prípade dokázania viny hrozí až ročné a plnoletému až dvojročné väzenie. 

 

Obvinenie z vykradnutia chatky

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Vinné z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 28-ročnú Martu z Českej republiky. Obvinená žena vo štvrtok (27.06.2013) v popoludní, v rekreačnej oblasti Zemplínska Šírava, stredisko Kamenec, katastra obce Kaluža (okr. Michalovce), vošla na terasu chaty. Cez sieťku na hmyz uvoľnila háčik na vchodových dverách a následne si otvorila ďalšie dvere. Z chaty odcudzila mobilný telefón, dve fľaše alkoholu, notes a platenú tašku. Majiteľovi spôsobila celkovú škodu za 70,- eur.

Majiteľ bytu o nočnej návšteve ani netušil

Doposiaľ nezistený páchateľ v sobotu (29.06.2013) v noci vnikol cez pootvorené okno kuchyne do bytu na prízemí na ulici Sama Czabana v Rožňave. Z bytu následne odcudzil dva mobilné telefóny, finančnú hotovosť 20,- eur, mäsové výrobky v konzervách, dve elektrické fény, uteráky, zubnú pastu, pánsky deodorant a dámsku voňavku. Veci odcudzil počas toho ako majiteľ v byte spal. Odcudzením mu spôsobil škodu vo výške 200,- eur. Rožňavskí policajti začali  trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody a po páchateľovi pátrajú. 

Občanom v týchto letných dňoch radíme, ak bývajú na prízemí, resp. vyvýšenom prízemí či rodinných domoch, aby si najmä v noci dvere zamykali, vetrali len v polohe okna tzv. vetračky, prípadne si iným spôsobom zabezpečili svoje okná tak, aby sa cez ne nemohla dostať cudzia osoba do ich obydlia. 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]