magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Slávnostné otvorenie Kunsthalle
@ Kultúra -> Podujatia      Jul 03 2013 - 11:09 GMT

Slávnostné otvorenie Kunsthalle – haly umenia, ktorá je jedným z investičných projektov EHMK 2013. sa uskutoční dnes, t.j. v stredu 3.júla 2013 o 18:40 hod.

Budova krytej plavárne, jedna z architektonicky najzaujímavejších budov v Košiciach, sa po rekonštrukcii zmenila na Kunsthalle/Halu umenia. Vo svojich rázovitých interiéroch, odkazujúcich na svoju pôvodnú funkciu i na tému vody, poskytne divákovi jedinečný priestor pre vnímanie rôznych foriem súčasného umenia, ale aj koncertov či divadelných predstavení. Návštevníci sa tiež budú môcť zúčastniť na diskusiách, prednáškach a workshopoch  s profesionálnymi umelcami a kurátormi.

Program výstav

3.7. – 25. 8.

Tony Cragg

Výstava predstavuje tvorbu britského vizuálneho umelca, špecializujúceho sa na sochársku tvorbu a 3D objekty. Jeho rané diela sú vyrobené z nájdených materiálov, zo zlikvidovaných stavebných častí a z vybavenia domácnosti. Využíva širokú škálu syntetických produktov, charakterizujúcich ľudskú aktivitu. V Košiciach predstaví aktuálnu tvorbu posledných desiatich rokov v podobe nadrozmerných sôch a kresieb.

 

Gyula Kosice – Vodnopriestorové mesto

Gyula Kosice (vlastným menom Fernando Falik) je argentínsky multimediálny umelec, ktorý sa narodil v roku 1924 v Košiciach. Tento významný sochár, teoretik a vizionár novej inžiniersko-plastickej estetiky sa svojim umeleckým menom prihlásil k rodnému mestu. Patrí k pionierom geometrickej abstrakcie a konkretizmu a v Latinskej Amerike je považovaný za spoluzakladateľa op-artu a hydrokinetizmu. Táto výstava je jeho prvou samostatnou prezentáciou nielen na Slovensku, ale aj v širšom stredoeurópskom priestore.

 

Constantin Brancusi

Výstava predstaví sériu fotografických dokumentov, zachytávajúcich diela pôvodom rumunského sochára Constantina Brancusiho, tvoriaceho v prvej polovici 20. storočia vo Francúzsku. Jeho práce zaraďujú k abstraktnému expresionizmu. Pre jeho tvorbu je typické zjednodušenie formy a radikálna vízia.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]