magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24.07.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 25 2013 - 11:47 GMT

Pastiera asi usmrtil dobytok

Včera (24.7.2013) v popoludní v katastri obce Dlhá Ves (okr. Rožňava) na lúke v blízkosti futbalového ihriska bol nájdený màtvy 50-ročný miestny muž. Ohliadajúca lekárka zistila ne tele nebohého mnohopočetné poranenia a nevylúčila cudzie zavinenie. Na màtvole bude vykonaná pitva. Rožňavský vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Všetky okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Za krádeže im hrozí väzenie

Košickí policajti takmer po roku vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch 16-ročných Košičanov. Dvojica tínedžerov po spoločnej dohode koncom augusta minulého roka na Vodárenskej ulici v Košiciach strhla z krku 70-ročnej dôchodkyni retiazku zo žltého kovu a ušli. Spôsobili jej škodu vo výške 1.000,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Z prečinu krádeže obvinili aj 22-ročného Tomáša z Košíc. Tento začiatkom marca 2013 v neskorých nočných hodinách na Humenskej ulici v Košiciach, využil nepozornosť 23-ročného Košičana, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu a z nohavíc mu odcudzil mobilný telefón. Následne z bytu, kde ho poškodený pozval odcudzil notebook, šperky zo žltého kovu, hotovosť 4.000,- CZK a rôzny alkohol. Spôsobil celkovú škodu vo výške 2.500,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Michalovčan čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti

Michalovskí policajti z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinili 29-ročného Martina z Michaloviec.

Tento koncom januára 2013 neoprávnene prechovával pre vlastnú potrebu v osobnom motorovom vozidle zn. Renault Clio, vo vrecku vetrovky, ktorú mal oblečenú na sebe plastovú striekačku s obsahom 0,04 g 78,9 % metanfetamínu, z ktorého by bolo možné pripraviť od 1 do 3 obvykle jednorazových dávok drogy a 0,09 g vrcholku rastliny konope s celkovým obsahom THC (tetrahydrokanabinolu) – účinnej látky rastliny konope (cannabis) 7,2 %, čo zodpovedá jednorazovej dávke drogy. Drogy dobrovoľne vydal na výzvu pracovníkov kriminálnej polície PZ pri benzínovom čerpadle v Michalovciach. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Zastreli srnca v čase ochrany a bez povolenia

Policajti Obvodného oddelenia PZ Pavlovce nad Uhom v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ Michalovce vypátrali a z prečinu pytliactva obvinili 26-ročného Gabriela z okresu Michalovce. Obvinený dňa 5. apríla 2013 okolo 06,45 hod. v poľovnom revíri Divá Hus v časti zvanej Krajné lúky v katastri obce Pavlovce nad Uhom, neoprávnene zasiahol do výkonu poľovníctva. Strelnou brokovou zbraňou ulovil srnca lesného I. vekovej triedy, v čase jeho ochrany, zakázaným spôsobom a bez povolenia. Miestnemu poľovnému združeniu spôsobil škodu vo výške za viac ako 100,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]