magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05.08.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 06 2013 - 14:44 GMT

Palicou udrel po hlave o tri roky mladšieho muža

Policajti OO PZ Košice KVP z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 59-ročného Štefana z Košíc, ktorý začiatkom júna tohto roku na poschodí v obytnom bloku na Starozagorskej ulici v Košiciach fyzicky napadol 56-ročného Košičana, pričom ho udrel palicou po hlave a spôsobil mu zranenie s dobou liečenia do 28 dní. Obvinenému Košičanovi hrozí za tento skutok až dvojročné väzenie.

Vyhrážal sa a fyzicky napadol svoju sestru

Včera popoludní v obci Malý Kamenec (okr. Trebišov) 50-ročný muž z uvedenej obce fyzicky napadol svoju sestru (52), pričom sa jej vyhrážal usmrtením takým spôsobom, že u nej vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Poškodenej žene spôsobil zranenie s dobou liečenia 6 dní. Polícia muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Policajti OO PZ Streda nad Bodrogom 50-ročného muža obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, za ktorý mu hrozí až trojročné väzenie.

Z firmy na Spiši „potiahli“ náradie a poškodili žeriav

Včera spišskonovoveskí policajti prijali trestné oznámenie, že v dobe od 26.7.2013 do 31.7.2013 doposiaľ neznámy páchateľ na Sadovskej ulici v Spišskej Novej Vsi urobil otvor na oplotení a vnikol do areálu firmy. Tam vnikol cez okno do výrobnej haly, vlámal sa do skriniek na náradie, odkiaľ odcudzil ručné náradie, elektrické náradie a strojné súčiastky k montáži výrobkov. Potom zo žeriavu odcudzil rôzne elektrické medené káble slúžiace na ovládanie žeriavu. Krádežou vecí a poškodením žeriavu spôsobil spišskonovoveskej firme celkovú škodu vo výške 11.000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

Zo skladu firmy odcudzil aj kladkostroj

V noci z nedele na pondelok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do areálu firmy na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou (okr. Košice okolie). Páchateľ rozobral oplotenie v zadnej časti areálu a následne sa vlámal do skladu, odkiaľ odcudzil predný nárazník, časti blatníkov a kabíny ako aj rôzne zámky z TATRY 148, kladkostroj, rôzne časti a súčasti autobusov zn. Karosa, 270 litrovú palivovú hliníkovú nádrž, päť vlnitých plechov a taktiež poškodil dvere a prednú časť vozidla TATRA 148. Krádežou vecí a poškodením zariadenia spôsobil firme so sídlom v Moldave nad Bodvou celkovú škodu vo výške takmer 3.500 eur. Policajti OO PZ Moldava nad Bodvou začali trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

Z auta ukradli autorádio

Policajti Obvodného oddelenia PZ  Čaňa vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch 18-ročných mladíkov z obce Valaliky, ktorí sa v polovici mája prechádzali po obci Geča (okr. Košice okolie). Potom na ulici pred rodinným domom rozbili sklenenú výplň na zadných dverách zaparkovaného osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, odkiaľ odcudzili autorádio. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu 200,-€. Obvineným mladíkom hrozí za tento skutok až dvojročné väzenie.

 

 

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]