magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19.08.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 20 2013 - 08:55 GMT

Zo záložni ukradol šperky

Včera dopoludnia sa doposiaľ neznámy páchateľ na ulici Tr. SNP vlámal do záložni tak, že rozbil sklenenú výplň výstavnej skrinky, z ktorej následne ukradol doposiaľ presne nezistené množstvo rôznych šperkov žltého a bieleho kovu. Majiteľovi spôsobil krádežou škodu vo výške 10.000,- eur a poškodením škodu vo výške 100,- eur. Košickí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľovi a odcudzených šperkoch pátrajú.

Na šrot sa vybrali do zberni

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice - okolie vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili 19-ročného Štefana a 16-ročného Róberta z Moldavy nad Bodvou. Títo sa pred mesiacom vlámali v nočných hodinách do areálu zberných surovín v Moldave nad Bodvou. Následne z areálu zberných surovín odcudzili 200 kg voľne uloženého železného šrotu. Majiteľovi spôsobili škodu 50,- eur. V prípade dokázania viny hrozí plnoletému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky a mladistvému polovica z tejto trestnej sadzby.

Dolapili fantómov odkvapových zvodov

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vyšetrujú krádeže medených odkvapových rúr na zvod dažďovej vody. Tie v presne nezistenej dobe odcudzil doposiaľ neznámy páchateľ z troch rodinných domov v obci Čaňa. V dvoch prípadoch kradol na Jarnej ulici a v jednom na ulici Mieru. Majiteľom spôsobil celkovú škodu vo výške 550,- eur. Policajti začali trestné stíhanie pre prečiny krádeže a porušovania domovej slobody a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.“ Z tlačovej správy zo dňa 16. júla 2013. Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa páchateľov vypátrali a z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili dvoch miestnych mladíkov vo veku 16 a 18 rokov. V prípade dokázania viny hrozí plnoletému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky a mladistvému polovica z tejto trestnej sadzby.

Zo strechy auta urobil „rezance“

Michalovskí policajti pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý z nedele na pondelok na parkovisku za bytovým domom ulice J. Hollého v Michalovciach, poškodil osobné motorové vozidlo zn. BMW Z4. Na viacerých miestach prerezal látkovú sklápaciu strechu vozidla, čím majiteľovi spôsobil škodu vo výške 3.700,- eur. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

V predajni spôsobil „déja vu“

Trebišovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 28-ročného Radoslava z Čiernej nad Tisou. Obvinený sa začiatkom februára a v polovici marca tohto roku na Zimnej ulici v Čiernej nad Tisou vlámal do predajne rozličného tovaru. Odcudzil cukrovinky, kávu, cigary, detské plienky, mrazené výrobky, rôzny drogistický tovar a finančnú hotovosť 20,- eur. Takto spôsobil celkovú škodu za takmer 1.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Nález povojnovej munície

Včera dopoludnia v  katastri  obce Lipovník bola nájdená munícia - delostrelecký granát   kalibru 105 mm, ktorý bol hliadkou polície zabezpečený proti neoprávnenému použitiu a manipulácii nepovolanými osobami. Privolaný pyrotechnik granát zaistil a previezol k zneškodneniu.

Polícia opäť apeluje na občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície za žiadnych okolností ju nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. V prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Vhodné je miesto nejakým spôsobom označiť, alebo si nájsť v okolí nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Možnosťou je aj mobilný telefón z GPS, kde je možné uložiť aktuálnu pozíciu a takto sa vrátiť na to isté miesto. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]