magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.08.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 28 2013 - 09:56 GMT

Ukrajinec na parkovisku poškodil „méďak“, už čelí obvineniu

Policajti OO PZ Košice Staré mesto z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 25-ročného muža (občana Ukrajiny), ktorý v polovici februára tohto roku na parkovisku na Ulici Československej armády v Košiciach poškodil osobné motorové vozidlo zn. Mercedes Benz Vito. Na aute rozbil bočné okno, poškodil centrálne zamykanie vozidla, poistnú skrinku, vylomil spínaciu skrinku a poškodil plastovú časť palubného panela. Majiteľovi vozidla bola spôsobená škoda vo výške 2.000.-€. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Vlámal sa do chaty a podpálil ju

V noci z nedele na pondelok v záhradkárskej lokalite Stará Sečovská cesta v Košiciach sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do chaty, kde nezisteným spôsobom spôsobil požiar chaty. Požiar lokalizovali a uhasili hasiči HaZZ Košice. K zraneniu osôb nedošlo. Majiteľovi chaty vznikla škoda 20.000.-€. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi pátra.

V Krompachoch horelo auto

27.8. v skorých ranných hodinách okolo 02,40 hod. doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom a doposiaľ nezistenou horľavinou podpálil pred panelákom na Lorencovej ulici v Krompachoch (okr. Spišská Nová Ves) osobné motorové vozidlo zn. Audi A5. Poškodením vozidla vznikla spišskonovoveskej spoločnosti škoda vo výške 17.000,-€. Požiarom došlo tiež k poškodeniu vedľa zaparkovaného vozidla zn. Renault Megane, pričom majiteľovi vznikla škoda vo výške 2.000,-€. Policajti OO PZ Krompachy v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi pátrajú.

Jeden zo spolumajiteľov spôsobil požiar domu odhodeným cigaretovým ohorkom

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kysak z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 43-ročného miestneho muža, ktorý dňa 16. 08. 2013 okolo 17.00 hod. v priestoroch komory rodinného domu v obci Družstevná pri Hornáde (okr. Košice okolie) úmyselne odhodil ohorok cigarety, ktorý spadol na čalúnené kreslo, pričom došlo k požiaru a zhoreniu zadnej časti a strechy rodinného domu. Piatim spolumajiteľom domu vznikla škoda vo výške 900,- €. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Z plechového skladu „potiahol“ stavebný materiál

Počas uplynulého víkendu doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom vošiel na oplotený pozemok novostavby obytného bloku v osade v obci Ïurkov (okr. Košice okolie), potom sa vlámal do plechového skladu, odkiaľ odcudzil 40 mechov stavebného lepidla, 2 plechové fúriky, elektrický predlžovací kábel, elektrické miešadlo na maltu, stavebné kvádre, kovové lešenie, rôzne ručné náradie a iný stavebný materiál. Košickej spoločnosti spôsobil celkovú škodu viac ako 3.100,-€. Bohdanovskí policajti v danej veci začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.

Vlámal sa do auta a odcudzil i „kreditky“, potom sa pokúsil vybrať peniaze z bankomatu, no neúspešne

26.8popoludní sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do vozidla zn. BMW X5 na parkovisku na  Sládkovičovej ulici v Michalovciach, odkiaľ odcudzil tašku, v ktorej sa nachádzala finančná hotovosť 1.700,-€, doklady od vozidla a motocykla, zbrojný preukaz, bankomatové karty a firemné pečiatky. Prostredníctvom jednej z odcudzených bankomatových kariet sa páchateľ pokúsil o výber finančnej hotovosti z bankomatu, avšak neúspešne. Poškodenému majiteľovi (37) krádežou peňazí a vecí vznikla škoda vo výške 2.000 eur a rozbitím okna na vozidle firme so sídlom Krásnovce škoda 200 eur. V tejto súvislosti polícia začala trestné pre prečin krádeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Polícia upozorňuje občanov, aby si vo vozidle nikdy nenechávali autorádio, doklady, peniaze, zbraň, mobilný telefón, oblečenie, tašky, notebooky a pod.  Pamätajte si, že zlodejovi stačí na krádež vašich vecí i 5 minút, na ktoré sa vzdialite od vozidla! Mnohí ľudia si z auta urobia výkladnú skriňu a potom sa čudujú, keď im niekto rozbije okno a čo vidí, to zoberie. Pamätajte, že príležitosť robí zlodej a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú! Pokiaľ si musíte vo vozidle nechať nejaké veci, napr. pri zastávke na dlhšej ceste, prikryte ich aspoň dekou a parkujte zásadne na stráženom parkovisku.  
Ak predsa nájdete vaše vozidlo násilné otvorené, nikdy si do auta nesadajte a nezisťujte, čo vám zmizlo! Zapamätajte si, že ak budete pred príchodom  polície   zisťovať,   čo   vám  zmizlo  alebo si do auta sadnete a odídete s ním na iné miesto, zničíte stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu a vy sa môžete s najväčšou pravdepodobnosťou so svojimi zmiznutými vecami rozlúčiť!

Z predajne odcudzil rámy a okuliare za najmenej 4.500 eur

Doposiaľ nezistený páchateľ počas uplynulého víkendu nezisteným spôsobom vnikol do objektu na Nemocničnej ulici v Gelnici, kde sa vlámal do predajne, odkiaľ zo stojanov odcudzil najmenej 250 kusov dioptrických rámov okuliarov v hodnote najmenej 3.000 eur a z predajného pultu najmenej 15 kusov slnečných a polarizačných okuliarov v hodnote najmenej 1.500 eur. Krádežou vecí spôsobil košickej firme škodu cca 4.500 eur, poškodením zariadenia škodu cca 50 eur. Gelnickí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie prečin krádeže a po odcudzených veciach a páchateľovi pátrajú.

Zo stožiarov elektrického vedenia odcudzil konzoly i elektrovodič

Trebišovskí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý  v čase od 19. 8 do 26. 8. 2013 pri budove výhybne širokorozchodnej trate v katastri mesta Trebišov, ktorá slúži  pre usmerňovanie vagónov, poškodil betónové stožiare elektrického vedenia. Tie sa zlomili a spadli na zem, pričom zo stožiarov odcudzil železné konzoly, na ktorých bolo prichytené elektrické vedenie. Potom odcudzil elektrovodič v celkovej dåžke cca 2100 metrov, ktorý nebol pod napätím a nachádzal sa medzi betónovými stožiarmi. Popradskej spoločnosti vznikla škoda cca 9.000,-€. Trebišovskí policajti v danej veci začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]