magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 29.08.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 02 2013 - 09:16 GMT

Zadržali dílera, schovával takmer 2.500 dávok drogy

Košickí kriminalisti ešte v utorok zadržali na Kováčskej ulici v Košiciach osobu podozrivú z drogovej trestnej činnosti. Túto monitorovali už dlhší čas a oplatilo sa. Po zastavení jeho vozidla a následnej kontrole u nej našli drogy. V teplákoch ukrýval zelenú sušinu v dvoch PVC sáčkoch s doposiaľ nezistenými dávkami, ktoré pracovníkom kriminálnej polície dobrovoľne vydal. Policajti sušinu zaistili a osobu predviedli na príslušný útvar. Odtiaľ následne putovali do rodinného domu v obci Čaňa, kde u seba v izbe prechovával väčšie množstvo zelenej sušiny. V čiernej dóze mal schovaných 6 PVC sáčkov, v ktorých sa nachádzali rastliny konope s 12,1 % obsahom THC. Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť až 2.470 obvykle jednorázových dávok. V ďalšej dóze policajti zaistili dva plastové vrecká zo zelenou sušinou v doposiaľ presne nezistených dávkach.

Vyšetrovateľ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 25-ročného mladíka z Čane. Obvinený si zelenú sušinu mesačne zadovažoval už niekoľko rokov z Českej republiky, ktorú následne odpredával v Košiciach a v okrese Košice okolie. Obvinený bol vzatý do väzby a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Vypátrali dlhoprstých

Z prečinu krádeže obvinil poverený príslušník PZ 32-ročného Gabriela z Košíc. Obvinený sa začiatkom júna tohto roku vlámal do chaty v záhradkárskej lokalite Nižná Úvrať v Košiciach. Ukradol rôzne záhradné náradie a vodoinštalačný materiál. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu za 357,- eur.

Košickí policajti z toho istého prečinu obvinili aj 18-ročného mladíka z Vyšnej Hutky. Tento v polovici júla 2013 v byte na Podtatranského ulici v Košiciach, využil nepozornosť majiteľa bytu a z obývacej izby ukradol retiazku zo žltého kovu s dvomi príveskami. Spôsobil mu škodu za viac ako 500,- eur.

Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili trojicu miestnych mužov Jozefa (27), Maroša (24) a Ivana (29). Títo sa počas uplynulého víkendu vlámali do vestibulu bytového domu na ulici J. Matušku v Spišskej Novej Vsi. Odtiaľ ukradli tam zaparkovaný motocykel skúter zn. JINLUN s prilbou, ktorý naložili do prívesného vozíka a hneď po krádeži odviezli do Liptovského Hrádku, kde ho predali za 155,- eur. Majiteľke spôsobili celkovú škodu vo výške 1.040,- eur.

Obvineniu z prečinu krádeže čelia aj traja muži z okresu Trebišov vo veku 18, 20 a 40 rokov. Títo od začiatku júna do polovice augusta 2013 z prieskumného plynového vrtu Kravany (okr. Trebišov), odcudzili kovový erupčný kríž a dva posúvače medzikružia. Bratislavskej a.s. spôsobili škodu cca 8.000,- eur.

Trojici hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Ostatným obvineným hrozí až dvojročné väzenie.  

Ulovili 40 kíl kaprov

Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou z prečinu  pytliactva obvinil dvoch miestnych mužov Jána (27) a Róberta (19). Týchto kontrolovali policajti ešte v stredu krátko pred 03,00 hodinou medzi obcami Dvorníky a Včeláre. Počas kontroly mali pri sebe rybárske potreby a v cestovnej taške ukrývali jedenásť kaprov, pričom niektoré ani nedosahovali zákonom stanovenú lovnú mieru. Približne 40 kilogramov rýb ulovili bez platného povolenia v potoku Včeláre. Miestnemu rybárskemu zväzu spôsobili škodu za viac ako 100,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Dargovský priesmyk stále ukrýva nebezpečenstvo

V stredu popoludní 35-ročný Prešovčan počas prechádzky v lesnom poraste Dargovského priesmyku, katastra obce Košický Klečenov, našiel väčšie množstvo munície. Miesto nálezu zabezpečili privolaný policajti z Bidoviec. Policajný pyrotechnik na mieste zaistil 13 ks delostreleckých mín kalibru 82 mm, dve delostrelecké granáty kalibru 75 mm a delostrelecký granát kalibru 150 mm. Munícia pochádza z obdobia II sv. vojny.

Polícia opäť apeluje na občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície za žiadnych okolností ju nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. V prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Vhodné je miesto nejakým spôsobom označiť, alebo si nájsť v okolí nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]