magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09. 09.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 10 2013 - 12:11 GMT

Na koľajisku vyhasol ďalší ľudský život

Včera v poobedňajších hodinách na traťovom úseku Železničnej stanice Košice – predmestie a Železničnej stanice Košice – Barca, osobný vlak zrazil a usmrtil 51-ročnú Košičanku, ktorá prechádzala koľajiskom. Ohliadajúci lekár konštatoval smrť následkom polytraumatických zranení. Alkohol u rušňovodiča zistený nebol. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Svoju ženu týral takmer 20 rokov

Košický vyšetrovateľ zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby obvinil 64-ročného Františka z Košíc. Obvinený muž takmer 20 rokov týral svoju manželku (57). Od začiatku roku 1993 ju opakovane rôznym spôsobom fyzicky napádal, ohrozoval ju s nožom v ruke a vyhrážal sa jej zabitím. Taktiež sa jej vyhrážal, že ak zavolá policajtov, zabije aj ich. Takmer každodenne jej vulgárne nadával a ponižoval ju vulgárnymi a hanlivými osloveniami a pohàdavo s ňou zaobchádzal. Obmedzoval ju sledovaním v domácnosti a kontrolovaním, či s niekým netelefonuje. Nedovolil jej ani pozerať televízor a vodiť si návštevy. Svojim správaním v nej vyvolával strach, stres a ohrozoval jej fyzické a psychické zdravie. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov.

Jazdil na štvorkolke, ignoroval zákaz

Michalovský policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 32-ročného Rastislava z okresu Michalovce. Tento v nedeľu (8.9.2013) vo večerných hodinách v obci Falkušovce v smere na obec Bracovce, riadil štvorkolku bez tabuľky s evidenčným číslom. Hliadka PZ ho zastavila a počas kontroly zistila, že štvorkolku riadil napriek tomu, že trestným rozkazom Okresného súdu Michalovce má uložený trest zákazu viesť motorové vozidlá všetkého druhu na dobu do októbra 2014. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia.

Kradli na diskotéke, na pešej aleji aj na poli

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kysak vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného muža z obce Sokoľ. Tento pred mesiacom počas diskotéky z kabelky zavesenej na stoličke v budove na futbalovom štadióne v obci Sokoľ, odcudzil fotoaparát, mobilný telefón, peňaženku s finančnou hotovosťou 70,- eur a osobné doklady. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za viac ako 530,- eur.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Vinné z prečinu krádeže obvinil miestneho 20-ročného mladíka. Obvinený okolo 10,00 hod. začiatkom augusta z predajného stánku darčekových predmetov na pešej aleji na Zemplínskej Šírave, v katastri obce Kaluža (okr. Michalovce), odcudzil finančnú hotovosť. Tvrdošínskej s.r.o. spôsobil škodu vo výške 830,- eur.

Z toho istého prečinu obvinili policajti Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou, troch miestnych mužov vo veku od 22 do 31 rokov. Títo v pondelok okolo 14,00 hod. v katastri obce Turňa nad Bodvou, z parcely ktorá patrí do poľnohospodárskeho pôdneho fondu, odcudzili 30 ks kukuričných šúľkov. Majiteľovi poškodenej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 3,- eur.

V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Vypátrali dlhoprstých

Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinili dvoch mladistvých chlapcov (14 a 17) z Markušoviec. Títo sa koncom júna 2013 okolo 03,00 hod. v  záhradkárskej osade zv. Nový domov v Spišskej Novej Vsi, vlámali do dvoch záhradných chatiek. Dnu sa vlámali s úmyslom niečo ukradnúť no vzhľadom k tomu, že  nič nenašli  z miesta odišli naprázdno. Poškodením chatiek spôsobili dvom majiteľom celkovú škodu vo výške 250,- eur.

Nezistený páchateľ na Kúpeľnej ulici v meste Dobšiná (okr. Rožňava), prekonal riadne uzamknutú bránu rodinného domu a cez neuzamknuté vchodové dvere domu vošiel do kuchyni, odkiaľ z peňaženky odcudzil finančnú hotovosť 100,- eur. Policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná páchateľov vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili dve miestne mladistvé dievčatá vo veku 14 a 17 rokov.

V prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí až ročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]