magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16. 09.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 17 2013 - 15:54 GMT

Z krádeží obvinili dvoch Košičanov

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch Košičanov 31-ročného Petra a 18-ročného Lukáša. Obvinený Peter v auguste tohto roka v motorovom vozidle zn. Fiat Bravo na Berlínskej ulici v Košiciach, vytrhol z ruky 20-ročného Košičana mobilný telefón a následne s ním ušiel. Takto mu spôsobil škodu vo výške 400,- eur. Obvinený Lukáš v auguste 2013 ukradol z garáže rodinného domu na Bleskovej ulici v Košiciach, benzínovú reťazovú pílu, dve uhlové brúsky, dve príklepové vàtačky, benzínový krovinorez a kosačku /celková škoda 1.000,- eur/. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Nepolepšiteľný dlhoprstý

Policajti Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci obvinili miestneho 31-ročného, 7x súdne trestaného Kolomana. Obvinený sa včera okolo 01,45 hod. na Hájskej v obci Turňa nad Bodvou (okr. Košice-okolie), vlámal do administratívnej budovy v areáli jednej z firiem. V budove sa následne vlámal do kancelárie, v ktorej vylomil štyri zámky na zásuvkách stolov. Z kancelárie odcudzil finančnú hotovosť vo výške 1.000,- eur a poškodil dve notebooky. Majiteľovi firmy spôsobil škodu odcudzením vo výške 1.000,- eur a škodu poškodením zariadenia vo výške 1.500,- eur. Policajti obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

V predajni zlikvidoval viac ako 40 fliaš alkoholu

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil miestneho 27-ročného Tibora. Tento včera krátko po 20,00 hodine v supermarkete na Kapušianskej ulici v meste Kráľovský Chlmec (okr. Trebišov), rukou zmietol z regála celkom 41 sklenených fliaš tvrdého alkoholu rôznych značiek. Bratislavskej a.s. spôsobil škodu za viac ako 360,- eur. V prípade odkázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

22-roční mládenci jazdili po parou

Michalovskí dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 22-ročného Ladislava z okresu Michalovce. Obvinený v nedeľu večer viedol po ceste za obcou Moravany časť Lučkovce smerom  na obec Rakovec nad Ondavou, motorové vozidlo zn. Seat Ibiza. Pri prechádzaní pravotočivej zákruty pri moste z dôvodu neprimeranej rýchlosti nezvládol vedenie vozidla a zišiel vpravo mimo vozovku do priekopy, kde sa s vozidlom prevrátil na strechu. Pri nehode utrpel ľahké  zranenie s práceneschopnosťou do 7 dní. Na vozidle vznikla škoda cca. 1.500,- eur. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,85 mg/l  alkoholu v krvi /1,77 promile/. To však nebolo všetko, nakoľko vodič viedol  motorové vozidlo aj napriek tomu, že má dopravným inšpektorátom zadržaný vodičský preukaz a uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu takto hrozí až dvojročné väzenie.

Včera o 02,15 hod. policajná hliadka zadržala 22-ročného Tomáša z Tornale. Tento viedol osobné motorové vozidlo továrenskej značky Fiat Brava, po štátnej ceste v smere od obce Gemerská Panica ku križovatke so štátnou cestou na obec Čoltovo. Pred priecestím železničnej trate Plešivec - Tornaľa nezvládol riadenie a s vozidlom prešiel na železničnú trať. Pri náraze s vozidlom zároveň došlo k poškodeniu plastovej odvodňovacej rúry v blízkosti trate s odhadovanou  škodou 10,- eur a na vozidle cca 100,- eur. Vykonanou dychovou skúškou u vodiča policajti zistili, že v čase vedenia vozidla mal v jednom litri ním vydychovaného vzduchu najmenej  0,98 mg alkoholu /2,04 promile/. Rožňavskí policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]