magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18 a 17. 09.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 18 2013 - 12:49 GMT

Dvojica mladíkov z chaty odcudzila viac ako 120 fliaš alkoholu

Bohdanovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 27-ročného Miroslava z Košíc a 21-ročného Petra z okresu Košice-okolie. Títo v skorých ranných hodinách v polovici augusta tohto roku po spoločnej vzájomnej dohode vytrhli latky oplotenia pozemku chaty v chatovej lokalite katastra obce Nižná Hutka (okr. Košice-okolie). Následne sa vlámali do chaty, odkiaľ odcudzili tri cestovné  kufre, mosadzný pozlátený starožitný svietnik, ručnú lampu, viac ako tucet medených tyčiek slúžiacich na uchytenie koberca na schodoch a viac ako 120 fliaš rôzneho alkoholu. Majiteľke spôsobili škodu na odcudzených veciach za viac ako 1.300,- eur a poškodením zariadenia chaty vo výške 155,- eur

Policajti potešili okradnutú Košičanku

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Juh vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Lukáša a o rok mladšieho Dávida z Košíc. Obvinený Dávid vo večerných hodinách koncom februára tohto roku na Turgenevovej ulici v Košiciach, vytrhol z rúk 56-ročnej Košičanke kabelku. Počas úteku ju hodil Lukášovi a ušli. V kabelke poškodená mala osobné doklady, dva mobilné telefóny, dioptrické okuliare, kľúče od bytu a dáždnik. Krádežou jej spôsobili škodu vo výške 1.000,- eur. Kabelka bola neskôr ešte v ten istý deň nájdená a vrátená poškodenej avšak bez jedného telefónu. Tento u obvinených zaistili policajti a vrátili majiteľke.

Zúrivého Košičana zadržali policajti

Policajti PZ včera zadržali 23-ročného Košičana potom čo okolo 05,00 hod. v jednej z herní na Staničnom námestí v Košiciach, fyzicky napadol 36-ročnú ženu. Po útoku stihol hodiť stoličku z poschodia do herne a ďalšie porozhadzoval po miestnosti, čím sa dopustil hrubej neslušnosti na mieste verejnosti prístupnom. Poverený policajt muža obvinil z prečinu výtržníctva za čo mu v prípad dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.

Golf sa čelne zrazil so sanitkou

Včera dopoludnia došlo medzi obcami Šemša a Malá Ida (okr. Košice-okolie), k vážnej dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom a sanitným vozidlom záchrannej služby. 43-ročný Košičan riadil osobné motorové vozidlo zn. VW Golf po ceste v smere od obce Šemša na obec Malá Ida. Počas prejazdu miernej pravotočivej zákruty s klesajúcou tendenciou pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, následkom čoho na mokrej vozovke prešiel s osobným motorovým vozidlom do protismeru, kde v tom čase išlo sanitné vozidlo záchrannej služby zn. VW Transporter, ktoré riadil 57-ročný vodič z Moldavy nad Bodvou.

Vodič sanitky sa snažil stretu vozidiel vyhnúť s vozidlom prešiel vpravo mimo vozovku, ale aj napriek tomu čelnej zrážke nedokázal zabrániť. Pri dopravnej nehode vodič vozidla zn. VW Golf a jeho spolujazdci 34-ročný z Trsteného pri Hornáde a 27-ročný z Košíc utrpeli ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Vodič sanitného vozidla záchrannej služby utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do 7 dní a 23-ročný spolujazdec z Mokraniec utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 14 dní. U vodiča sanitky nebolo zistené požitie alkoholických nápojov, vodičovi druhého vozidla bola odobratá krv na zistenie požitia alkoholických nápojov. Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 15.000,- eur. Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody bola na dve hodiny úplne uzavretá cesta, odklon dopravy bol vykonávaný v obciach Malá Ida a Jasov.

Vykradol kanceláriu

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 22-ročného Erika z okresu Michalovce. Obvinený v posledný júlový deň vošiel do kancelárie na hospodárskom dvore v obci Pozdišovce a z neuzamknutej príručnej pokladničky odcudzil  finančnú hotovosť vo výške 500,- eur ku škode spoločnosti si sídlom v Krásnovciach. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]