magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24. 09.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 25 2013 - 10:51 GMT

Majiteľku pripravil o šperky

Doposiaľ neznámy páchateľ počas včerajšieho dňa vnikol na riadne oplotený pozemok rodinného domu v obci Palín (okr. Michalovce). Následne cez otvorené okno vošiel do domu, odkiaľ odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu, išlo o obrúčku, retiazky, prívesky, náramok a náušnice. Okrem toho si páchateľ odniesol aj mobilný telefón, čím poškodenej majiteľke takto spôsobil celkovú škodu vo výške 1.850,- eur. Po páchateľovi a odcudzených veciach policajti intenzívne pátrajú. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Pytliačili aj na chovnom rybníku

Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske z prečinu krádeže obvinili Miroslava (42) z okresu Michalovce a Juraja (30) z Košíc. Títo sa 13. septembra 2013 v poobedňajších hodinách vybrali na ryby k rybníku s intenzívnym chovom rýb, nachádzajúci sa v katastrálnom území obce Oreské. Pomocou vlasca so závažím a rybárskeho háčika s návnadou spoločne ulovili dvoch kaprov a ostrieža. Spoločnosti so sídlom v Michalovciach spôsobili škodu za viac ako päť eur.

Z prečinu pytliactva sú podozriví dvaja muži z obce Leles vo veku 35 a 28 rokov. Títo boli prichytení koncom augusta 2013 v poobedňajších hodinách v katastri obce Boľ (okr. Trebišov) ako bez povolenia a nedovoleným spôsobom, na vodnej ploche pod protipovodňovou hrádzou na rieke Latorica, lovili ryby. Spolu ulovili viac ako desať kíl rýb, čím rybárskemu zväzu spôsobili škodu 69,- eur. Svojím konaním takto neoprávnene zasiahli do výkonu rybárskeho práva. Za prečin pytliactva hrozí až dvojročné väzenie.

Chodca zrazil kamión

Včera krátko po 22,00 hod. došlo na ceste I.triedy v katastri obce Michalovce k dopravnej nehode medzi chodcom a kamiónom. 48-ročný vodič zo Strážskeho viedol nákladného vozidlo zn. Scania s návesom v ľavom jazdnom pruhu od Strážskeho na Michalovce. ¼avou prednou stranou vozidla zachytil 37-ročného Michalovčana, ktorý sa nachádzal na ceste. Dychovou skúškou u vodiča nebolo zistené požitia alkoholických nápojov. Chodcovi bola odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi. Chodec utrpel zranenia s dobou liečenia cca 4 mesiace.  Na vozidle vznikla škoda vo výške cca 500,-Eur. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]