magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 08 2013 - 10:24 GMT

Dvaja „šoférovali opití“

Tretí nepil, ale šoféroval aj napriek zákazu. Poverený príslušník dopravného inšpektorátu v Košiciach – okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 65-ročného muža z Moldavy nad Bodvou, ktorý včera (7.10.) popoludní viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Favorit po Rožňavskej ulici smerom do centra mesta Moldava nad Bodvou (okr. Košice okolie), pričom ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Tá vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu. Policajti vodičovi namerali 1,31 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,73 promile. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil aj 42-ročného muža zo Sabinova, ktorý včera krátko po polnoci v úseku od hraničného prechodu s Maďarskou republikou na obec Seňa (okr. Košice okolie) viedol nákladné motorové vozidlo zn. Hyundai aj napriek tomu, že mu bol uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel do augusta 2015. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie, stíhaný je na slobode.

Rožňavskí dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 60-ročného Rožňavčana, ktorý včera popoludní viedol osobné motorové vozidlo zn. Daewoo Nubira po Páterovej ulici v Rožňave. Tam ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka a vodiča podrobila dychovej skúške na prítomnosť alkoholu, pričom mu bola nameraná hodnota 0,51 mg/l alkoholu v dychu (1,06 promile). Obvinený nezodpovedný vodič prišiel o „vodičák“ a teraz mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Vlámali sa do neobývaného domu

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili troch mužov z Brzotína vo veku od 18 do 29 rokov, ktorí sa 4.októbra tohto roku vlámali do neobývaného rodinného domu v obci Brzotín (okr. Rožňava), odkiaľ odcudzili piecku na tuhé palivo, expanznú nádrž, čerpadlo na vodu, železnú 50-litrovú vaňu, cca 30 metrov železných reťazí, 2 kladivá a jednu železnú pascu na potkany. Majiteľovi krádežou a poškodením dverí spôsobili celkovú škodu približne 350,- €. Odcudzené veci obvinení vydali policajtom. Obvineným mužom za tieto skutky hrozí až dvojročné väzenie.

Poškodil displej na „mliekomate,“

zo skladu „zmizli“ pneumatiky a disky, pri chate „potiahol“ búracie kladivo

Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci z nedele na pondelok vlámal do skladu pneumatík na Štefánikovej ulici v Michalovciach, odkiaľ odcudzil 116 pneumatík, 44 hliníkových a 20 plechových diskov. Bratislavskej spoločnosti vznikla celková škoda 15.000,-€. Michalovskí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Z lokality zv. Klauzy v Spišskej Novej Vsi doposiaľ neznámy páchateľ od 3. 10. do 7. 10. 2013 odcudzil búracie kladivo, ktoré bolo voľne položené pri chate. Krádežou vznikla popradskej spoločnosti škoda vo výške 9.900,-€. Policajti v Spišskej Novej Vsi v danej veci začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Policajti v Spišskej Novej Vsi pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý v noci z nedele na pondelok poškodil dotykový displej na samoobslužnom automate na výdaj mlieka v Spišskej Novej Vsi. Poškodenej spoločnosti z Popradu spôsobil škodu vo výške 600,-€. V danej veci polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Polícia po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]