magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 10 2013 - 13:37 GMT

Na kamión naložil mosadzný šrot, no do Poľska nedorazil

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý vystupoval v mene poľskej spoločnosti vo firme v Prakovciach (okr. Gelnica), kde naložil mosadzný šrot o hmotnosti 22.660 kg na nákladné motorové vozidlo na základe objednávky prepravy po predchádzajúcom dohovore medzi zástupcom firmy a špeditérskou spoločnosťou. Mosadzný šrot, ktorý mal byť vyložený 30. 9. 2013 vo firme v Poľsku, do miesta určenia nedorazil. Firme so sídlom v Prakovciach vznikla škoda vo výške 77.000,-€. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie za zločin podvodu (trestná sadzba tri až 10 rokov).

Vyhrážal sa zabitím rodičom

Michalovskí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 20-ročného Dávida z Michaloviec, ktorý sa od júla tohto roku v jednom z michalovských bytov, kde spoločne býva so svojou rodinou, vyhrážal zabitím svojej matke (41). V nedeľu (6.10.) sa slovne vyhrážal zabitím svojmu otcovi (46), naposledy v pondelok 7.10. sa opätovne vyhrážal zabitím svojej matke. Svojím konaním u všetkých členov rodiny vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. Policajti muža ešte v ten deň zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Zároveň poverený príslušník PZ spracoval podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Policajti v Moldave nad Bodvou objasnili dve krádeže

Príslušníci kriminálnej polície v Košiciach okolie vypátrali a poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou obvinil z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 16-ročného mladíka z Drienovca a 14-ročného tínedžera  Moldavy nad Bodvou, ktorí sa od polovice augusta do 20. septembra tohto roku vlámali do neobývaného rodinného domu v obci Drienovec (okr. Košice okolie). Najprv sa vlámali do letnej kuchyne, odkiaľ odcudzili dve plechové nádoby na odpad a žmýkačku na prádlo. Potom sa vlámali na povalu rodinného domu, odkiaľ odcudzili dva železné fúriky, železný rebrík, dva hrnce, kuchynské potreby, posteľnú bielizeň, vyšívaný obraz a rôzne pracovné náradie. Majiteľom spôsobili celkovú škodu 300,-€. Obvineným ako mladistvým za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Policajti v Moldave nad Bodvou objasnili ďalšiu krádež. Z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Ronalda z Moldavy nad Bodvou, ktorý 20. septembra tohto roku vošiel cez neuzamknuté dvere do kancelárie penziónu v Moldave nad Bodvou, odkiaľ z kabelky zamestnankyne odcudzil finančnú hotovosť 20,-€. Skutku sa dopustil aj napriek tomu, že za obdobný čin za posledných 12 mesiacov právoplatne postihnutý. Teraz mu za krádež hrozí až dvojročné väzenie.

Z nádrže odcudzil naftu, polícia po páchateľovi pátra

Včera oznámil na policajnom oddelení 55-ročný muž  z Malčíc, že v noci z utorka na stredu mu neznámy páchateľ odcudzil z nádrže autobusu zn. Karosa naftu. Páchateľ doposiaľ nezisteným spôsobom a predmetom urobil dieru do nádrže a odcudzil z nej najmenej 200 litrov nafty. Autobus bol odstavený pri rodinnom dome v obci Malčice (okr. Michalovce). Krádežou a poškodením nádrže spôsobil michalovskej spoločnosti škodu vo výške 380,-€.  Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Trhovište v tomto prípade začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzenej nafte pátra.

 

 

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]