magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NINA ROSTKOWSKA - OBRAZY
@ Kultúra -> Výstavy      Oct 14 2013 - 09:48 GMT

Kultúrne centrum Košického samosprávneho kraja pozýva všetkých záujemecov o výtvarné umenie na novú výstavu malieb poľskej autorky Niny Rostkowskej z Krosna. Slávnostné otvorenie sa uskutoční  dňa 16. októbra  2013 o 16.30 v Galérii Kultúrneho centra KSK na Hlavnej 48 v Košiciach.

Autorka sa narodila v Krosne, ukončila Štátne lýceum umenia v Lodzi a Fakultu umenia Univerzity M.C. Sklodowskiej v Lubline. Návštevníkom výstavy ponúkne takmer 30 diel zo svojej tvorby robené technikou akvarelu a olejom. Svoje práce prezentovala už na 70 výstavách, nielen v rodnom Poľsku  - v Krakove, Krosne a Sanoku, ale aj v zahraničí v Rakúsku, Taliansku, Francúzsku, Maďarsku a na Ukrajine. Na Slovensku vystavovala v Košiciach, Bardejove, Vranove a v Prešove.

Okrem toho, že patrí medzi aktívnych tvorcov, robí kurátorku výstav, vedie študijné a umelecké voľnočasové aktivity ako pedagóg a inštruktor tvorivých umeleckých dielní pre deti, mládež a dospelých pod názvom OTVORENÁ DIELŇA v Regionálnom centre kultúr pohraničia v Krosne (RCKP). Zaujíma sa o propagačnú grafiku, navrhuje plagáty, banery, pozvánky ako aj informačno – reklamné materiály. A spolupracuje s viacerými vydavateľstvami časopisov v Poľsku.

Jej diela majú farebnú gradáciu, sú vyjadrením vlastných emócií a pocitov. Na umocnenie dojmov využíva abstraktnú formu,  striedajúce sa  línie a plochy. Výstava Niny Rostkowskej sa uskutoční  v rámci cezhraničnej spolupráce s RCKP v Krosne a priaznivci výtvarného umenia si ju budú môcť pozrieť v pracovných dňoch od 9.00 do 17.00 do 15. novembra.

 

 

Mgr. Helga Tomondyová

---

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]