magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Mladé Wroclawské sklo a keramika
@ Kultúra -> Výstavy      Oct 18 2013 - 10:43 GMT

Prišla nám pozvánka z Múzea Vojtecha Lofflera z na výstavu v rámci VIŠEGRÁDSKYCH DNÍ: Mladé Wroclawské sklo a keramika. Výstavu tvoria práce mladých didaktikov a absolventov Fakulty keramiky a skla Akadémie krásnych umení Eugeniusza Gepperta vo Vroclave, ktorá je jediná svojho druhu v Poľsku. Umelcov spája tvorivá vášeň pri odhaľovaní nových možností skrývajúcich sa v tradičných materiáloch a technikách. Líšia sa naopak problematikou, ku ktorej zaujímajú vlastný postoj, vzťahom k materiálu a formálnymi riešeniami. Vďaka rôznorodosti autorských tvorivých postojov ukazuje výstava široký záber možností výrazu v súčasnom skle a keramike.

Výstava potrvá do 10.11.2013

Autori prác: A. Leœniak-Banasiak, A. Joszczuk, B. Damian-Speruda, D. Bielecka,J. Opalska-Brzecka, K. Bañka, K. Marusiñska, M. Krzemiñska-Baluch, M. Puszczyñski.

 

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]