magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí bábkari s ďalším zahraničným ocenením
@ Kultúra -> Divadlo      Oct 18 2013 - 10:54 GMT

Bábkové divadlo v Košiciach má za sebou ďalšiu sériu úspešných divadelných hosťovaní doma aj v zahraničí. Z toho ostatného si prináša domov Cenu za umelecké majstrovstvo z Medzinárodného festivalu bábkových divadiel Interľaľka v Užhorode. Ocenenie získala inscenácia Aucassin a Nicoletta, ktorá je veselým spracovaním francúzskej stredovekej legendy.

Spomínanú inscenáciu pripravil skúsený a renomovaný tím na čele s režisérom Karlom Brožkom. Ocenenie nadväzuje na uznanie, ktoré divadlo v posledných rokoch získalo na medzinárodnej pôde za inscenácie Zažmúročko a Filipko a ježibaba,“ potvrdzuje umelecký šéf divadla Ivan Sogel.

Tým ale úspech a pozitívne prijatie divadla v zahraničí nekončí. V rámci projektu Stredoveká legenda v Európe, ktorú podporilo Ministerstvo kultúry SR v rámci programu PRO SLOVAKIA, sa divadlo predstavilo s inscenáciu Potkaniar na medzinárodnom festivale Valise v LomŸi a festivale Divadlo európskych regiónov v Hradci Králové (Česká republika). Hru Potkaniar s úspechom odohralo aj na oslave jubilea tamojšieho bábkového divadla v poľskom Bialystoku.

Okrem spomínaných zájazdov v zahraničí prezentovalo svoju súčasnú tvorbu aj na Slovensku, na prehliadke Bábková Žilina, kde odohralo najnovšiu hru Jána Uličianskeho Zvonkohra.

Radovan Kurilko

_______________

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]