magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. a 18. 10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 21 2013 - 10:43 GMT

Lúpežne prepadol manželov, policajti „lúpežníka“ v krátkom čase vypátrali

19.10. v skorých ranných hodinách páchateľ došiel k rodinnému domu v obci Strážne (okr. Trebišov), vybral z pántov uzamknutú bránku do dvora a začal klopať na vchodové dvere rodinného domu. Dvere mu otvorila majiteľka (53), pričom ženu násilím vtlačil dovnútra, nastriekal jej do očí paprikový sprej, zvalil ju na zem a žiadal od nej peniaze. Žena mu v obave a strachu prezradila miesto, kde má peniaze, pričom jej vzápätí pritlačil ruku na tvár a násilím dovliekol k izbe. Keďže izba bola uzamknutá, rozbil na dverách sklenenú výplň a zo zásuvky v izbe vybral peňaženku s finančnou hotovosťou 500,-€. Páchateľ od ženy žiadal ďalšie peniaze, pričom žena v strachu ušla do izby, v ktorej spal jej manžel (63). Páchateľ muža udrel hrnčekom do hlavy a druhým hrnčekom udrel do hlavy aj ženu. Obom poškodeným spôsobil povrchové poranenia s dobou liečenia do 7 dní. Potom páchateľ z miesta činu ušiel. Policajti kriminálnej polície v Trebišove a Obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec podozrivého muža v krátkom čase vypátrali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Ide o miestneho 23-ročného Ladislava. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Trebišove už 23-ročného muža obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mladíkovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Nezvestná žena sa našla, žiaľ v sude s vínom bez známok života

Popoludní 19. 10. bola v sude s vínom a vínnym kalom v obci Borša (okr. Trebišov) nájdená 47-ročná žena z uvedenej obce bez známok života, ktorá bola nezvestná od 7. septembra  tohto roka. 120-tisíc litrová nádrž z umelej hmoty s vínom a vínnym kalom bola umiestnená pod hangárom na dvore miestnej spoločnosti. Obhliadajúci lekár sa k príčine úmrtia na mieste vyjadriť nevedel a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Policajti OO PZ Streda nad Bodrogom začali v tomto prípade trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia.

Vybielil“ dom v Michalovskom okrese, polícia po páchateľovi pátra

Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci zo štvrtka na piatok vlámal do rodinného domu v obci Bánovce nad Ondavou (okr. Michalovce,) odkiaľ ukradol notebook, kameru, fotoaparát, rôzne oblečenie a obuv, 10 náramkových hodiniek, dve kabelky, finančnú hotovosť 150.-€ a kovový trezor, v ktorom sa nachádzali peniaze i zlaté šperky.  Krádežou spôsobil poškodenej majiteľke škodu takmer 26.000,- € a 5.000,- USD. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Po odcudzených veciach a páchateľovi polícia intenzívne pátra.

Včera (18.10) policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície (76) na cestách Košického kraja vykonali osobitnú kontrolu so zameraním na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel, na dodržiavanie základných povinnosti vodičov motorových vozidiel a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, najmä v obciach.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 233 priestupkov, z tohto počtu 214 riešili v blokovom konaní, 16 vyriešili napomenutím a tri priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Najviac priestupkov riešili za rýchlosť (127). U vodičov požitie alkoholu nezistili, pričom odhalili jedného cyklistu pod vplyvom alkoholu. Kontrole sa nevyhli i nemotoroví účastníci cestnej premávky, sedem cyklistov a jeden chodec sa dopustili dopravného priestupku. Zadržali 10 vodičských preukazov a dve osvedčenia o evidencii vozidla.

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]