magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22., 21. a 19. 10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 23 2013 - 10:09 GMT

Po požiari sa škody vyšplhali na 40 tisíc eur

V noci zo včera na dnes doposiaľ neznámy páchateľ pomocou nezistenej horľavej látky úmyselne podpálil vnútorné zariadenie baru v obci Skároš v okrese Košice okolie. Páchateľ rozbil sklenenú výplň okna v zadnej časti budovy, pričom cez okno polial neznámou horľavou látkou a následne zapálil sedacie súpravy, ktoré boli umiestnené pod oknom. Požiar sa rozšíril aj na ostatné zariadenie v miestnosti. Poškodením zariadenia spôsobil majiteľovi škodu vo výške 30.000,-€. Majiteľovi budovy (obci) spôsobil škodu vo výške 10.000,-€. Pri požiari sa nikto nezranil. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci. Polícia po páchateľovi pátra.

Pri cúvaní zrazila starenku, tá zraneniam podľahla

Včera (21.10.2013) o 16.40 hod. z dvora rodinného domu v obci Teplička (okr. Spišská Nová Ves) cúvala osobným motorovým vozidlom zn. Fiat Punto na miestnu komunikáciu 42-ročná vodička z uvedenej obce, pričom si za vozidlom nevšimla prechádzať 80-ročnú dôchodkyňu z uvedenej obce a zrazila ju. Po náraze chodkyňa spadla na cestu, pričom ju vodička prešla kolesami zadnej nápravy vozidla. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela zranenia, ktorým pri prevoze do spišskonovoveskej nemocnice podľahla. Vykonanou dychovou skúškou u vodičky alkohol zistený nebol. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník PZ v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Družke sa vyhrážal, že jej mačetou odrúbe hlavu

Gelnickí policajti zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a následne z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 42-ročného Ladislava zo Žakaroviec, ktorý sa včera popoludní v rodinnom dome v obci Žakarovce (okr. Gelnica) pod vplyvom alkoholu a po prechádzajúcich vulgárnych nadávkach vyhrážal zabitím svojej družke (45). Žene sa vyhrážal, že jej mačetou odrúbe hlavu. Tiež sa vyhrážal dcére poškodenej ženy s priateľom. Obvinený muž sa svojej družke vyhrážal takým spôsobom, že u nej svojím správaním, vyhrážkami zabitia mačetou, dlhodobým vypínaním elektrickej energie v dome a nútením k hygiene v studenej vode, vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. V dôsledku toho schovala pištoľ, ktorú má obvinený muž v legálnej držbe a odišla spať aj s maloletou dcérou k priateľom. Aj v minulosti sa opakovane proti svojej vôli poškodená žena podvolila násilne vynucovanému pohlavnému styku, aby jej druh neublížil a mala od neho pokoj. Zároveň gelnickí policajti spracovali podnet na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi až trojročné väzenie.

Trojlístok tínedžerov je už v rukách polície

Policajti včera v priebehu niekoľkých hodín vypátrali a umiestnili do cely policajného zaistenia tri podozrivé osoby, ktoré sa včera (21.10.) nadránom rozbitím strešného okna vlámali do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felicia pred rodinným domom na ulici L. Mécsa v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov). Z auta odcudzili doklady od vozidla, finančnú hotovosť takmer 200 eur, GPS zariadenie s USB káblom na napájanie a držiakom, USB kľúč, koncovku na nabíjanie spotrebičov a nabíjačky na mobil. Poškodenej majiteľke spôsobili škodu takmer 900,-€. Poverený príslušník OO PZ Kráľovský Chlmec z prečinu krádeže obvinil troch 16-ročných mladíkov z Kráľovského Chlmca. V prípade dokázania viny im ako mladistvým za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Košickí  policajti objasnili krádež peňazí z poštového auta

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach na základe doposiaľ získaných dôkazov obvinila z trestného činu sprenevery  47-ročného muža z okresu Košice okolie. Podozrivého muža polícia zadržala vo štvrtok minulý týždeň (17.10.) a následne vykonala všetky potrebné vyšetrovacie úkony. Obvinený muž mal dňa 16.10.2013 prepraviť zverenú zásielku s finančnou hotovosťou viac ako 20.000,-€ na jednu z košických pôšt, pričom si peniaze prisvojil a v uvedený deň ráno nahlásil krádež prepravovanej zásielky z úložného priestoru nákladného vozidla zn. Iveco Daily. Vzhľadom na to, že obvinený muž nebol doposiaľ súdne trestaný, stíhaný je na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. Ïalšie okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]