magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 25 2013 - 10:13 GMT

Pytliak usmrtil jeleňa

Policajti z okresu Košice-okolie pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v presne nezistenej dobe do 19.00 hod. dňa 23. 10. 2013 neoprávnene zasiahol do výkonu práva poľovníctva. Na poli za železničnou stanicou v katastri obce Seňa, nezisteným predmetom a spôsobom usmrtil jeleňa. Miestnemu poľovnému združeniu spôsobil škodu v sume 2.000,- eur. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva.

Hlavu mu rozbil hrabľami

Michalovský vyšetrovateľ zo zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva obvinil 52-ročného Karola z okresu Košice-okolie. Tento 20. júla 2013 vo večerných hodinách v obci Jovsa, vonku pred miestnym pohostinstvom udrel kovovou časťou hrablí do hlavy o päť rokov staršieho miestneho obyvateľa. Vzhľadom k tomu, že útok smeroval na životne dôležitý orgán a poškodenému spôsobil zranenia s dobou liečby tri mesiace, počas ktorých bol výrazne obmedzený obvyklému spôsobu života, mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Zlodej si z domu odniesol trezor

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, nakoľko neznámy páchateľ včera vo večerných hodinách neoprávnene vošiel na dvor rodinného domu v obci Veľké Slemence. Následne sa cez okno vlámal do rodinného domu. Z kuchyne domu odcudzil finančnú hotovosť 350,- eur a v spálni vysekal v stene zabudovaný kovový trezor, ktorý odcudzil aj s finančnou hotovosťou vo výške 2500,- eur. Majiteľke spôsobil celkovú škodu vo výške 3.150,- eur. Policajti po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

Tínedžeri v noci navštívili stánok, kradli sa aj radiátory

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili iba 15-ročného chlapca z obce Kobeliarovo. Tento sa spoločne s maloletým 12-ročným komplicom z obce Gemerská Poloma, koncom minulého týždňa na Hlavnej ulici v obci Gemerská Poloma, vlámal do predajného stánku. Z priestorov stánku odcudzili presne nezistené množstvo rôzneho tovaru, čím košickej spoločnosti spôsobili celkovú škodu za viac ako 100,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie. Jeho maloletý komplic vyviazne nateraz beztrestne, nakoľko ešte nie je trestne zodpovedný.

Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z toho istého prečinu obvinili 33-ročného Františka a 29-ročného Miroslava zo Spišskej Novej Vsi. Títo sa začiatkom júla na Javorovej  ulici v Spišskej Novej Vsi, vlámali do objektu bývalých jaslí. Z vnútorných priestorov demontovali a ukradli štyri článkové liatinové radiátory a dve kovové držiaky na radiátory. Mestu Spišská Nová Ves spôsobili celkovú škodu za takmer 400,- eur.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]