magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policjané správy za 27.10.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 28 2013 - 13:38 GMT

Latorica vyplavila utopenca

Včera o 10.00 hod. bola na brehu rieky Latorica v katastri obce Poľany (okr. Trebišov), nájdená màtvola doposiaľ nestotožnenej osoby. Privolaný lekár uviedol ako prvotnú príčinu utopenie. Na zistenie bezprostrednej príčiny smrti bude vykonaná súdna pitva. Prípad prešetrujú policajti Obvodného oddelenie PZ Kráľovský Chlmec.

Na pomníku si „zahral piškvorky“

Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné vyšetrujú skutok, ktorý sa stal v noci zo štvrtka na piatok v obci Trnava pri Laborci (okr. Michalovce). Doposiaľ neznámy páchateľ na miestnom cintoríne postriekal červenou farbou obrubu okolo celého pomníka. Farbou nastriekal výkričníky, otázniky, krúžky a krížiky. Poškodenej spôsobil škodu vo výške 300,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku /tr. sadzba až na dva roky/.

Nakupovali odcudzenou kartou

Vyšetrovateľ PZ z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 21-ročného Mária z okresu Trebišov a 27-ročného Mareka z Košíc. Obvinení si neoprávnene obstarali /ukradli/ platobnú kartu, ktorá sa nachádzala v peňaženke poškodeného spolu s inými dokladmi a finančnou hotovosťou 70,- eur. V sobotu sa v jednom z košických supermarketov neúspešne pokúsili kartou vyplatiť nákup tovaru vo výške necelých šesť eur. Ïalší pokus im už vyšiel v jednej z košických predajní elektroniky a to vo výške cca 30,- eur. V nákupoch pokračovali avšak v ďalších troch prípadoch neúspešne. Poškodenému Košičanovi spôsobili celkovú škodu za takmer 100,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zajtra si policajti v Košickom kraji posvietia najmä na chodcov a cyklistov

Zajtra v popoludní policajti v Košickom kraji s cieľom pozitívneho vývoja dopravnej nehodovosti a dopravno-bezpečnostnej situácie, špecifických podmienok cestnej premávky v jesennom a zimnom období, ktoré vyžadujú od jej účastníkov dôsledne rešpektovať všetky okolnosti majúce bezprostredný vplyv na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vykonajú osobitnú kontrolu. Zamerajú sa na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používania ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami ako aj na používanie priechodov pre chodcov. Kontrole sa nevyhnú ani vodiči, u nich sa zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne najmä v obciach. Do akcie budú zapojený aj policajti – preventisti, tí budú nemotorových účastníkov upozorňovať na ich povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákona a neosvetleným resp. slabo viditeľným občanom budú v rámci prevencie rozdávať reflexné prvky. Policajti aj touto akciou chcú upozorniť chodcov a cyklistov, aby na cestách nezabúdali na svoju bezpečnosť. V týchto dňoch sa veľmi rýchlo stmieva a neosvetlený cyklista i chodec na ceste bez reflexných prvkov je veľkým rizikom.  Použitie svetlého oblečenia a reflexných prvkov výrazne zvyšuje bezpečnosť. Za zníženej viditeľnosti by chodci a cyklisti mali mať neustále na pamäti, že ich musí byť dobre vidieť, v mnohých prípadoch ich bez reflexných prvkov vodiči zbadajú len na poslednú chvíľu. Treba si uvedomiť, že stret s vozidlom v takýchto prípadoch často končí tragicky.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]