magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06,11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 06 2013 - 21:19 GMT

Policajti už majú v rukách vinníka, poškodil tri autá

Poverený príslušník PZ z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 23-ročného Tomáša z Košíc. Tento v nočných hodinách prvého septembrového dňa tohto roku na Važeckej ulici v Košiciach, poškodil tri zaparkované vozidlá. Nohami vytvoril preliačiny na vozidlách tak, že do nich kopal. Na jednom aute rozbil aj spätné zrkadlo. Škody ktoré spôsobil sa vyšplhali na viac ako 1.600,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Kriminalisti prišli na stopu recidivistu

Príslušníci kriminálnej polície OR PZ v Košiciach-okolie v spolupráci s policajtmi Obvodného oddelenia PZ Bidovce vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 8 x súdne trestaného 34-ročného Mareka z okresu Košice-okolie. Obvinený koncom októbra vošiel cez neuzamknuté dvere do rodinného domu v obci Kecerovce (okr. Košice-okolie). Z kuchyne odcudzil mobilný telefón so SIM kartou a zo špajze rôzne potraviny a alkohol. Následne z neuzamknutého osobného motorového vozidla zn. Renault Megane, odcudzil mobilný telefón bez SIM karty a USB čítačku kariet s pamäťovou kartou. Majiteľovi spôsobil odcudzením vecí škodu vo výške 273,- eur. 

Obvinený Marek sa o deň neskôr vlámal do dvoch rodinných domov v obci Kecerovce. Z letnej kuchyne odcudzil dámsku koženú peňaženku s finančnou hotovosťou 40,- eur. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za 60,- eur. Z druhej letnej kuchyne pri rodinnom dome v obci Kecerovce, odcudzil finančnú hotovosť 18,- eur, fľašu alkoholu, kilo údeného bravčového mäsa a hlávkovú kapustu /škoda 50,- eur/. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Z troch opitých vodičov jeden havaroval

Michalovskí policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili až troch vodičov.  38-ročný Marek z Michaloviec ešte v utorok po pol štvrtej popoludní viedol osobné motorové  vozidlo zn. Nissan Almera smerom od Strážskeho do Michaloviec. Pri kontrole policajti vodiča podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu namerali 1,35 mg/l alkoholu v krvi (2,81 promile). 28-ročný Jozef z Michaloviec včera ráno krátko pred šiestou hodinou viedol po ul. J. Hollého v Michalovciach osobné motorové vozidlo zn. Ford  Focus. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,91  mg/l (1,90 promile). 53-ročný Milan z okresu Michalovce v polovici októbra po polnoci viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda-Felícia smerom od obce Palín na obec Senné. Pred obcou Senné, v dôsledku rýchlej jazdy nezvládol pravotočivú zákrutu, prešiel do protismeru a následne mimo vozovky. S vozidlom preletel odvodňovací kanál a narazil do jeho brehu. Vodičovi bola v nemocnici odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi. Výsledky testu zistili požitie alkoholických nápojov u vodiča a to 0,94 mg/l čo je v prepočte 1,96 promile. Pri nehode vodič utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Na vozidle vznikla škoda 300,- eur. Prví dvaja putovali do cely policajného zaistenia, no všetkým hrozí v prípade dokázania viny až ročné väzenie.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä  preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Vyhrážal sa zabitím, nôž zabodol do dverí

Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 18-ročného Štefana z Turni nad Bodvou. Obvinený v pondelok pred polnocou na Vodnej ulici v obci Turňa nad Bodvou (okres Košice-okolie), začal búchať na dvere bytového domu 39-ročného muža. Pritom vykrikoval, že rozbije mu všetky okná, vykopne dvere a že ho zabije. Následne dvakrát pichol nožom do vchodových dverí bytu, čím vzbudil u poškodeného dôvodnú obavu o život a zdravie. Policajti obvineného zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Z domu ukradli peniaze aj šperky

Doposiaľ neznámy páchateľ sa včera vlámal do rodinného domu na Potočnej ulici v obci Valaliky (okres Košice-okolie). Cez pivnicu sa dostal do domu, kde z izby odcudzil finančnú hotovosť 3.500,- Anglických libier, finančnú hotovosť 1.500,- eur a rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu. Majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 6.800,- eur. Policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

ažko zraneného chodca previezli do nemocnice

Včera krátko pred 17,00 hod. došlo na ceste III triedy v katastri obce Mokrance (okres Košice-okolie) k dopravnej nehode medzi chodcom a vozidlom. 54-ročný vodič z okresu Košice-okolie viedol osobné motorové vozidlo zn. Dacia Duste v smere od križovatky so štátnou cestou I/50 smerom na obec Mokrance. Počas prejazdu rovného úseku cesty za dažďa mu v bezprostrednej blízkosti z pravej strany do jazdnej dráhy vošiel v tmavo čiernom oblečení bez reflexných prvkov 60-ročný chodec z okresu Prešov. Chodca zachytil pravým bokom vozidla, následkom čoho spadol na vozovku. Vykonanými dychovými skúškami policajti u vodiča ani chodca požitie alkoholu nezistili. ažko zraneného chodca s dobou liečenia nad 42 dní previezla RZS do košickej nemocnice. Na vozidle vznikla škoda vo výške 500,- eur.

Polícia pripomína  chodcom a cyklistom, aby na cestách nezabúdali na svoju bezpečnosť. V týchto dňoch sa veľmi rýchlo stmieva a neosvetlený cyklista i chodec na ceste bez reflexných prvkov je veľkým rizikom.  Použitie svetlého oblečenia a reflexných prvkov výrazne zvyšuje bezpečnosť. Za zníženej viditeľnosti by chodci a cyklisti mali mať neustále na pamäti, že ich musí byť dobre vidieť a k tomu stačí pomôcť len málom, reflexným prvkom.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]