magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 08 2013 - 12:22 GMT

V Kráľovskom Chlmci horela „audina“

Dnes (8.11.) nadránom došlo doposiaľ nezisteným spôsobom k požiaru osobného motorového vozidla zn. Audi A6, ktoré bolo zaparkované pred obytným blokom na Hunyadiho ulici v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov). Následkom požiaru došlo k úplnému zhoreniu prednej časti vozidla a celého interiéru. Od sálajúceho tepla a plameňov došlo k obhoreniu vedľa stojaceho vozidla zn. Seat Inca. Na vozidlách vznikla škoda približne 4.000,-€. Podľa predbežného vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov HaZZ ide pravdepodobne o úmyselné zapálenie vozidla. Kriminalistický technik na mieste zaistil stopy, ktoré budú podrobené expertíze. Polícia prípad dokumentuje ako poškodzovanie cudzej veci a po páchateľovi pátra.

Policajti vypátrali a z krádeže obvinili 8 osôb

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Šaca vypátrali a z prečinu krádeže obvinili päť podozrivých osôb z obce Sokoľany (vo veku od 21 do 31 rokov), ktorí ešte začiatkom apríla tohto roku prekonali oplotenie útulku pre psov na Ceste na Hanisku v Košiciach, odkiaľ odcudzili rôzne krmivo a ručné náradie. Košickej únii spôsobili krádežou vecí a poškodením zariadenia škodu vo výške takmer 1.300,-€. Obvineným mužom za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Staré mesto z prečinu krádeže obvinil 21-ročného Petra z okresu Košice okolie, ktorý si začiatkom októbra tohto roku pred jedným z obchodných centier v Košiciach zapožičal tablet od 13-ročného dievčaťa pod zámienkou, že si chce prezrieť poštu. Páchateľ využil nepozornosť dievčaťa a bez jej súhlasu s tabletom odišiel. Poškodenej spôsobil krádežou škodu 130,-€. Keďže bol obvinený Peter za obdobný skutok v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý a v predchádzajúcich 24 mesiacoch právoplatné odsúdený, teraz mu hrozí za krádež až dvojročné väzenie.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske vypátrali a z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinili dvoch mužov vo veku 18 a 24 rokov z okresu Michalovce, ktorí v polovici júla tohto roku vošli na dvor rodinného domu v obci Nacina Ves (okr. Michalovce), vlámali sa do domu, odkiaľ odcudzili elektroniku, motorovú pílu, pracovné náradie, drevený stolík, kabelky, fľašu alkoholu a tanierovú súpravu. Majiteľke spôsobili celkovú škodu 1.500,-€. Za tieto skutky im hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]