magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 18 2013 - 12:54 GMT

Svoju obeť prepadli od chrbta

Spišskonovoveský vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom výtržníctva obvinil ¼udovíta (28) a Ivana (21) z okresu Košice-okolie. Títo včera krátko po polnoci v obci Nálepkovo (okr. Gelnica) pred budovou železničnej stanice olúpili 48-ročného muža. Poškodeného napadli od chrbta, stiahli ho na zem, kde ho kopli a bili, pričom pýtali peniaze. Z vrecka nohavíc mu ukradli peňaženku s finančnou hotovosť a osobnými dokladmi. Následne z miesta ušli. Poškodenému spôsobili škodu za viac ako 10,- eur a zranenia s dobou liečenia 3 až 5 dní. Útočníci nestihli ďaleko ujsť, vďaka rýchlym zásahom policajnej hliadky, ktorá ich bezprostredne po spáchaní činu neďaleko zadržala. Starší obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Mladšieho policajti stíhajú na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

V Košiciach vyčíňali cudzinci, skončili v cele

V cele policajného zaistenia skončili v sobotu aj dvaja cudzinci, ktorých tam umiestnili košickí policajti po tom, čo okolo 04,00 hodine nad ránom na Alžbetinej ulici v Košiciach, posprejovali budovy. Sprejom pomaľované domy sú zapísané v Ústrednom zozname pamiatkového fondu Slovenskej republiky. Výška spôsobenej škody doposiaľ nebola vyčíslená. Poverený príslušník PZ z prečinov poškodzovania cudzej veci a poškodzovania a znehodnocovania kultúrnej pamiatky obvinil dvoch príslušníkov Spolkovej republiky Nemecka vo veku 26 a 33 rokov. V prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Na ženu zaútočil kladivom

Policajti Obvodného oddelenia PZ Nálepkovo z prečinov ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania obvinili 38-ročného miestneho muža. Tento sa v polovici septembra 2013 v obci Nálepkovo (okr. Gelnica), telefonicky vyhrážal zabitím svojej manželke a následne v kancelárii pod vplyvom alkoholu ju fyzicky napadol s kladivom v ruke. Podľa znaleckého posudku jej spôsobil zranenia hlavy s dåžkou liečenia až 21dní. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Z novostavieb „zmizol“ vysávač aj motocykle, policajti pátrajú aj po rýpadle

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Miroslava z Košíc. Obvinený sa v nočných hodinách v septembri tohto roku na ulici Vyšná úvrať v Košiciach, vlámal do uzamknutej novostavby rodinného domu. Ukradol priemyselný vysávač a akumulátorovú uťahovačku. Majiteľovi spôsobil škodu za 420,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Doposiaľ neznámy páchateľ sa zo soboty na nedeľu v obci Chrastné (okr. Košice-okolie), vlámal do novostavby garáže. Odtiaľ odcudzil dva crossové motocykle zn. HONDA CR 125 a zn. YAMAHA WR 400F. Majiteľ vyčíslil škodu na 3.000,- eur. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.  

Vyšetrovateľ PZ začal trestné  stíhanie pre zločin krádeže /tr. sadzba na 3 až 10 rokov/, nakoľko  neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu z priestorov areálu košickej spoločnosti na Vozárovej ulici v Košiciach, ukradol pracovný stroj samohybné rýpadlo zn. KOMATSU. Spoločnosť vyčíslila škodu na cca 32.000,- eur.  Po páchateľoch ako aj po odcudzených motocykloch a pracovnom stroji policajti pátrajú.

Horelo auto aj posed

Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin poškodzovania cudzej veci, nakoľko v sobotu večer došlo vo dvore rodinného domu v Sobranciach,  k požiaru osobného motorového vozidla zn. Audi A6. Na vozidle vznikla škoda vo výške 10.000,- eur a poškodením fasády rodinného domu vo výške 2.000,- eur. Požiar pravdepodobne zavinila cudzia osoba, to však musí potvrdiť, alebo vylúčiť expertíza.

Polícia v piatok prijala oznámenie, že nezistený páchateľ zo stredy na štvrtok v Smižanoch na Čingove (okr. Spišská Nová Ves) v lokalite Jančovo, spôsobil požiar dreveného poľovníckeho posedu, ktorý zhorel. Pre Lesy SR spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Spišskonovoveskí policajti skutok vyšetrujú ako prečin poškodzovania cudzej veci.

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]