magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 19 2013 - 11:28 GMT

Policajti zadržali „chatára“, keď opúšťal chatu

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil 44-ročného Alexandra z okresu Košice-okolie. Obvinený včera po 14,00 hodine preskočil oplotenie pozemku rekreačnej chaty v chatovej lokalite Viničný vrch, kataster obce Svinica (okr. Košice-okolie). Následne sa vlámal do chaty, pričom chatu prehľadal ale nič neodcudzil. Obvineného muža bezprostredne po spáchaní skutku zadržala policajná hliadka, ktorá v tom čase vykonávala kontrolu chatovej lokality. Majiteľovi spôsobil na zariadení škodu za 25,- eur. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Zdrogovaný vodič zrazil opitého chodca

Včera krátko pred 18.00 hodinou došlo v Moldave nad Bodvou k dopravnej nehode. 30-ročný vodič z okresu Košice-okolie, riadil osobné motorové vozidlo zn. Renault Thália, po ulici Hviezdoslavovej smerom na ulicu Hlavnú. Pri prejazde križovatkou nedal prednosť po prechode pre chodcov prechádzajúcemu miestnemu 50-ročnému chodcovi, ktorého vo svojom jazdnom pruhu zachytil prednou časťou vozidla. Pri nehode chodec utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia nad 42 dní. Vykonanou orientačná dychová skúška u chodca policajti namerali hodnotu 1,13 mg/l alkoholu v dychu /2,35 promile/. U vodiča dychovou skúškou požitie alkoholu nezistili, avšak bol podrobený toxikologickému vyšetreniu, ktoré potvrdilo, že pri dopravnej nehode bol pod vplyvom omamných a psychotropných látok a to metanfetamínu a marihuany. Pri dopravnej nehode vznikla na vozidle škoda vo výške 400,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Vynaliezavosť podvodníkov nemá hraníc

Včera oznámil polícii 19-ročný muž z obce Gemerská Hôrka, že bol podvedený. Pred mesiacom totiž za ním prišiel neznámy muž, ktorý sa ho spýtal či nechce kúpiť vozidlo zn. Škoda Felícia, rok výroby 2002 za 700,- eur. Spoločne sa vybrali do Tornale, kde malo byť vozidlo odstavené. Tam sa stretli s mužom, ktorý sa predstavil ako majiteľ vozidla. Kupujúcemu mladíkovi povedal, že kľúče od auta má jeho žena, ktorá pracuje po blízku v krčme a že po nich skočí. Cestou do krčmy ukázal kupujúcemu odstavené vozidlo zn. Škoda Felícia, ktoré malo byť na predaj. Pred krčmou si od neho vypýtal 700,- eur za vozidlo a požiadal ho, aby ho chvíľu počkal, že donesie kľúče. Nakoľko predávajúci z krčmy nevychádzal ani po desiatich minútach, kupujúci vošiel dnu a od obsluhy krčmy sa dozvedel, že muž ktorý vošiel do krčmy hlavným vchodom, hneď vybehol z krčmy vedľajším. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu /trestná sadzba až na dva roky/.

Tínedžerke za krádež kabelky hrozí ročné väzenie

Spišskonovoveskí  policajti z prečinu krádeže obvinili iba 15-ročnú tínedžerku z Krompách.  Tá koncom septembra okolo 01,30 hodine na Hlavnej ulici v Krompachoch, odcudzila dámsku kabelku  s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 150,- eur. Pri krádeži využila nepozornosť miestnej 23-ročnej poškodenej, ktorá spadla na zem po tom, čo ju sotila neznáma osoba a kabelka jej vypadla z ruky k nohám tínedžerky. Tá kabelku zdvihla a z miesta ušla. Pri úteku však zbadala policajnú hliadku a tak kabelku odhodila do kríkov. Poškodenej spôsobila škodu vo výške 180,- eur. V prípade dokázania viny jej ako mladistvej osobe hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody až na dva roky.

Pri cintoríne zaistili granát

Včera napoludnie oznámil polícii 53-ročný zamestnanec na verejno-prospešných prácach, že počas čistenia kanála pri cintoríne v obci Choňkovce (okr. Sobrance), našiel povojnovú muníciu. Polícia miesto nálezu zaistila a privolaný pyrotechnik na mieste uviedol, že ide o delostrelecký granát kalibru 85 mm z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu prevzal k zneškodneniu. 

Ukradol trafostanicu

Doposiaľ neznámy páchateľ v sobotu dopoludnia z čiastočne oploteného objektu v blízkosti železničnej stanici v obci Čaňa (okr. Košice-okolie), ukradol trafostanicu s poistkovou skriňou a elektrovodičmi. Spoločnosti so sídlom v obci Ždaňa, spôsobil škodu vo výške 59.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Po páchateľovi a odcudzenej trafostanici policajti pátrajú.

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]