magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 22 2013 - 10:57 GMT

Preletel“ zvodidlá a z mosta spadol na koľajnice

Včera (21.11.) ráno o 07.15 hodine došlo v katastri obce Zádiel v okrese Košice okolie k dopravnej nehode osobného motorového vozidla zn. Kia Sportage, ktoré viedol 52-ročný vodič z Rožňavského okresu. Vodič viedol vozidlo na priamom úseku cesty od obce Hrhov na obec Zádiel, pričom sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, prešiel s vozidlom mimo cestu a po páde do priekopy prednou časťou vozidla narazil do koľajiska železničnej trate. Pri dopravnej nehode vodič utrpel ťažké zranenia. Na zistenie požitia alkoholu mu bola odobratá krv. K iným zraneniam pri nehode nedošlo. Na vozidle vznikla škoda 15.000,-€. V súvislosti s dopravnou nehodou bola železničná doprava zastavená, v čase okolo 08.30 hod. bola železničná doprava sprejazdnená po druhej koľaji s obmedzenou rýchlosťou.

Michalovčan ukrýval „marišku“ v spodnej bielizni

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach obvinil 26-ročného Tomáša z Michaloviec zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, ktorý v júli tohto roku na Partizánskej ulici v Michalovciach neoprávnene prechovával igelitové vrecko s vysušenými časťami rastliny konope o hmotnosti viac ako 9 gramov v spodnej bielizni, ktorú mal oblečenú na sebe. Podľa znaleckého posudku by z uvedeného množstva bolo možné pripraviť až 92 obvykle jednorazových dávok drogy. Policajtom dobrovoľne vydal aj igelitové vrecko s vysušenými časťami rastliny konope o hmotnosti 0,11 gramov, z ktorého by bolo možné pripraviť jednu obvykle jednorazovú dávku drogy, pričom vrecúško prechovával v predných dverách osobného auta zn. Alfa Romeo. Za drogovú trestnú činnosť mu v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Na železničnom priecestí odstránil značku

Včera (21.11.) oznámil kontrolór trate na linku 158, že doposiaľ nezistený páchateľ od 20.11 do 21.11..2013 odstránil na jednokoľajovom železničnom priecestí príkazovú značku P2 "Stoj daj prednosť v jazde" v katastri obce Gemerská Hôrka v okrese Rožňava. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Okrem rôzneho náradia a elektrocentrály rozobral a ukradol lešenie

V noci zo stredy na štvrtok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do novostavby rodinného domu v obci Chrastné (okr. Košice okolie). Do domu sa dostal po lešení a z interiéru odcudzil rôzne elektrické náradie, kufrík s ručným náradím, priemyselný vysávač, miešadlo a iné. Ïalej odcudzil elektrocentrálu, kovový fúrik a horák na propán-butánovú fľašu. Ale to mu nestačilo, pretože rozobral a odcudzil stavebné lešenie postavené okolo domu. Poškodeným firmám spôsobil celkovú škodu viac ako 8.300,-€. Zariadenie domu nepoškodil. Policajti v Bidovciach v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Po páchateľovi a odcudzených veciach polícia pátra.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]