magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.11. 2013
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 27 2013 - 11:10 GMT

Na Luníku IX horela šachta

Včera po 18.00 hodine medzi tretím a štvrtým poschodím, vo výťahovej šachte obytného bloku na Krčméryho ulici sídliska Luník IX v Košiciach, došlo k požiaru a k následnému zadymeniu spoločných priestorov. Počas likvidácie požiaru pracovníkmi HaZZ bolo evakuovaných 35 obyvateľov bloku, k zraneniu osôb nedošlo. Vzniknutá škoda doposiaľ nebola vyčíslená. Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice KVP skutok vyšetrujú ako prečin všeobecného ohrozenia.

Polícia v okrese Michalovce objasnila sériu vykradnutých domov

Michalovský vyšetrovateľ dvom mužom z okresu Michalovce, Silvestrovi a Marekovi /viď včerajšia tlačová správa/ vzniesol ďalšie obvinenia z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Dvojica má totiž na svedomí aj ďalšie vykradnuté rodinné domy. V mesiaci september 2013 sa vlámali do obývaného rodinného domu v obci Nacina Ves. Z domu odcudzili plazmový televízor, elektrickú brúsku, vàtačku, priamočiaru pílu, fotoaparát, videokameru, DVB-T tuner a rôzne iné veci. Celková škoda bola vyčíslená na takmer 1.500,- eur. V auguste 2013 sa vlámali do obývaného rodinného domu v obci Nacina Ves. Odcudzili televízory, reťazové píly, rôznu elektroniku, klávesový nástroj a motorček chladenia z chladničky. Spôsobili celkovú škodu vo výške 1.020,- eur. Koncom júla navštívili aj obec Pavlovce nad Uhom, kde sa vlámali do rodinného domu, z ktorého nič neodcudzili. Následne však prešli ku garáži, do ktorej sa vlámali a z nej odcudzili dve vàtačky, krovinorez a hobľovačku. Majiteľke spôsobili škodu vo výške 1.050,- eur. Dvojica sa takto vlámala celkovo do piatich rodinných domov a jednej garáže, pričom škody sa vyšplhali na viac ako 7.000,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. Silvester je stíhaný väzobne.

Michalovskí policajti z tých istých prečinov obvinili aj 22-ročného Jozefa a jeho dvoch mladistvých kumpánov vo veku 15 a 17 rokov z okresu Michalovce. Trojica obvinených sa v septembri tohto roku v obci Vrbnica vlámali do komory rodinného domu, odkiaľ odcudzili drevený hranol. Následne sa vlámali do garáže, odkiaľ odcudzili bicykel a kováčsku kovadlinu. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu vo výške cca 340,- eur. Obvinení toho istého dňa v nočných hodinách znova preskočili oplotenie dvora toho istého domu, kde sa opäť vlámali do garáže. Z nej odcudzili aj ďalší bicykel, čím spôsobili škodu 170,- eur. Jozefovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Pri zbieraní húb našiel granát

Včera ráno na linku 158 oznámil 27-ročný muž z obce Krásnohorské Podhradie, že počas prechádzky lesom zvanom Žďiar v k. ú. obce Krásnohorské Podhradie (okres Rožňava), pri zbieraní húb našiel delostrelecký granát. Policajti okolie nálezu ihneď zabezpečili a privolaný policajný pyrotechnik potvrdil, že ide o delostrelecký granát kalibru 155 mm z čias II. svetovej vojny. Pyrotechnik muníciu prevzal na jej zneškodnenie.

Polícia pripomína občanom, aby akúkoľvek nájdenú muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. "Vždy je potrebné, každý nález oznámiť na bezplatnom čísle 158."

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]