magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vedecký brloh vo Výmenníku - Obrody
@ Aktuálne -> Rôzne      Nov 29 2013 - 15:01 GMT

Deti od šiestich rokov spolu s rodičmi pozývame do Vedeckého brlohu v sobotu / 30. 11./ o 14 hod.  na interaktívne predstavenie Fyzika v kuchyni. Uvidíte a budete si môcť vyskúšať množstvo jednoduchých, ale efektných pokusov s predmetmi a surovinami, bežne dostupnými v domácnosti – vajíčko skočí samo do fľaše, plechovky sa pokrčia bez toho, aby sme ich stlačili, voda potečie do pohára otočeného hore dnom a mnoho iných kúzel, ktoré sa dajú veľmi jednoducho vysvetliť. A určite na nich neplatí „Toto doma neskúšajte!“.

Vedecky brloh na rozdiel od vedeckých kaviarní, je určený rodičom a starým rodičom s deťmi a vnúčatami od 6 rokov, fyziku v kuchyni však zvládnu aj šikovní škôlkári.  Je v ňom totiž minimum  prednášania a teórie, zato veľa  pokusov a zábavy. Prednášať bude Zuzana Pribulová z Ústavu experimentálnej fyziky SAV.

http://www.osobnostivedy.sk/osobnost/rndr-zuzana-pribulova-phd .

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]