magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 02. a 01. 12..2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 02 2013 - 11:59 GMT

V aute zhoreli aj peniaze

Včera v nočných hodinách za doposiaľ nezistených okolností, došlo na Okružnej ulici v Sečovciach (okres Trebišov) k požiaru osobného motorového vozidla značky BMW 5. Požiarom vozidla bola spôsobená škoda vo výške 15.000,- eur. Vo vozidle sa nachádzala aj finančná hotovosť, ktorej zhorením vznikla škoda za viac ako 18.000,- eur. Pri požiari došlo aj k poškodeniu vedľa stojaceho osobného motorového vozidla zn. Citroen C4, škoda 800,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovanie cudzej veci (trestná sadzba na 3 až 8 rokov).

Opitá žena za volantom Škody octávie

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia obvinili 45-ročnú ženu z okresu Košice-okolie. Obvinená včera na poludnie viedla po miestnej komunikácií v obci Bukovec, osobného motorové vozidlo zn. Škoda Octávia combi. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky a svojím schopnostiam, počas prejazdu ostrej ľavotočivej zákruty v smere jej jazdy, nezvládla riadenie vozidla. Následne s vozidlom prešla vpravo mimo vozovku, kde narazila do dreveného ståpu telekomunikačného vedenia. Vozidlo po náraze vynieslo do oplotenia rodinného domu, kde narazilo do prípojky plynovodu. Pri nehode došlo k odlomeniu ståpu, poškodeniu oplotenia rodinného domu a poškodeniu prípojky, ktorou spôsobila únik plynu. Policajti po nehode u vodičky pri dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu (2,08 promile). Nehoda sa obišla bez zranení. Poškodením verejnoprospešného zariadenia (škoda vo výške 300,- eur), došlo k ohrozeniu prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Ïalšie škody boli vyčíslené nasledovne: na vozidle 4.000,- eur, poškodením plynovej prípojky 6.000,- eur a poškodením oplotenia rodinného domu 2.000,- eur. Obvinená vodička skončila v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Aj v tomto prípade môžeme hovoriť o šťastí, že sa nikto nezranil. Treba si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

1.12..

Pri požiari vozidla obhorela garáž aj steny rodinného domu

Doposiaľ neznámy páchateľ v sobotu pred štvrtou hodinou nad ránom na Plzenskej ulici v Košiciach, spôsobil požiar osobného motorového vozidla zn. Audi A6. Auto polial neznámou látkou, ktorú následne zapálil. Požiarom došlo k obhoreniu celého vozidla, k poškodeniu stien rodinného domu v okolí horenia, garážových dvier ako aj interiéru garáže. Požiarom vznikla celková škoda na majetku vo výške 40.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba na 3 až 8 rokov/. Po páchateľovi polícia intenzívne pátra.

Na streche auta skončila „kuka“

V sobotu okolo 02.00 hodine traja muži z okresu Košice-okolie v obci Seňa vnikli cez oplotenie na pozemok rodinného domu (okres Košice-okolie). Jeden z nich na dvore domu pristúpil k autu zn. FORD Scorpio a začal do jeho karosérie kopať. Ïalší z mužov hodil na strechu vozidla kovovú nádobu na odpadky. Na hluk sa zobudil majiteľ, no keď z domu vyšiel tak páchatelia z miesta ušli. Poškodením vozidla spôsobili škodu vo výške 500,- eur. Policajti trojicu mužov vo veku od 21 do 29 rokov vypátrali a vyšetrovateľ PZ ich obvinil z prečinov porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci, začo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Z pohostinstva zmizol bradáč

Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou vyšetrujú prečin krádeže, ktorého sa dopustil nezistený páchateľ tým, že v sobotu okolo 02.00 hodine z chodby jedného z pohostinstiev v Moldave nad Bodvou, odcudzil osem ročného psa rasy bradáč malý, ktorý bol priviazaný. Majiteľke psa spôsobil škodu vo výške 1.000,- eur. Po páchateľovi aj odcudzenom psovi policajti pátrajú.

Polícia vypátrala dvojicu, ktorá v Slovenskom raji vykradla chaty

Spišskonovoveskí  policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvojicu mužov zo Smižian, Miroslava (25) a Róberta (35). Títo sa v polovici júla vlámali do dvoch rekreačných chát v záhradkárskej oblastí zv. Tri studničky v katastri obce Smižany (v rekreačnej oblastí Slovenský raj, časť Košiarny briežok).  Z prvej ukradli peňaženku, skladací švajčiarsky nôž a dva mobilné telefóny, čím spôsobili škodu vo výške 650,- eur. Z ďalšej ukradli z peňaženky finančnú hotovosť 300,- eur, 100.000,- maďarských forintov, fotoaparát a mobilný telefón, škoda krádežou bola maďarským turistom vyčíslená na takmer 700,- eur. Poškodením oplotenie a dverí chaty vznikla majiteľovi chaty škoda za viac ako 30,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. Róbertovi na súde priťaží aj skutočnosť, že v priebehu dvadsiatich štyroch mesiacoch už bol z prečinu krádeže odsúdený Okresným súdom v Spišskej Novej Vsi, ktorý mu v júli tohto roku uložil podmienečný trest na 10 mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 2 roky.

 

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]