magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05, a 04. 12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 05 2013 - 11:10 GMT

Z bytu „potiahol“ peniaze, šperky, kožuchy...

Doposiaľ neznámy páchateľ sa od 3.12 do 5.12. 2013 vlámal do bytu na Štúrovej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 24.500,-€, cestovný pas, väčšie množstvo rôznych šperkov a hodiniek, sady parfumov, notebook a dva kožuchy. Poškodenej majiteľke vznikla celková škoda vo výške viac ako 42.600,-€. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

Samovraha zachránili policajti a pomáhali aj hasiči

Včera (5.12.) popoludní vyslalo operačné stredisko policajné hliadky (pohotovostná motorizovaná jednotka „PMJ“ a OO PZ ahanovce) na Varšavskú ulicu v Košiciach, kde na zábradlí balkóna na štvrtom poškodí mal muž kričať, že skočí a chce sa zabiť. Po príchode na miesto policajti nadviazali s mužom komunikáciu, pričom sa ho snažili presvedčiť, aby od svojho konania upustil. Tiež sa na miesto dostavili príslušníci HaZZ s hasičskou technikou. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky v zmysle zákona využila oprávnenie otvoriť byt, pričom dvere bytu za pomoci špeciálneho náradia otvoril príslušník HaZZ. V tom čase hliadka obvodného oddelenia pred vchodom bloku komunikovala s mužom na balkóne. Po otvorení bytu hliadka PMJ s hasičom vošli do bytu, odkiaľ začuli krik muža, ktorý stále sedel na zábradlí balkóna. Pristúpili k balkónovým dverám, využili okamih nepozornosti a muža stiahli na zem. Muž bol agresívny a útočil na policajtov. Na výzvu, aby upustil od svojho konania, nereagoval a pokúšal o útek, preto policajti za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali. Následne pracovníci záchrannej služby za asistencie polície 54-ročného Košičana previezli do nemocnice. Počas služobného zákroku nedošlo ku škode na majetku ani k zraneniu osôb. Rýchlym zákrokom a správne zvolenou taktikou policajtov sa muža podarilo zachrániť.

04.12.

Vodiča museli z vozidla vystrihovať hasiči

K vážnej dopravnej nehode došlo včera pri košickom Amfiteátri. Okolo 22,00 hodine viedol 20-ročný Košičan po ulici Trieda SNP smerom na ulicu Festivalové námestie v Košiciach, osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia. V miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ nezistených príčin dostal šmyk, stratil kontrolu nad vozidlom a ľavou stranou vozidla narazil do portálu dopravného značenia. Vodič pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad šesť týždňov, jeho 17-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia s dobou liečenia 8 dní. Použitie alkoholických nápojov u vodiča vozidla zistené nebolo. Príčina a bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

V obci Slanec zdemoloval tri autá

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a z prečinov poškodzovania cudzej veci a výtržníctva obvinili 23-ročného muža z obce Slanec. Obvinený dňa 11. novembra 2013 v nočných hodinách na parkovisku pred miestnymi potravinami v obci Slanec (okr. Košice-okolie), hodil smetnú nádobu do zaparkovaného osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia, pričom rozbil okno na dverách. Následne odkopol spätné zrkadlá a ulomil stierače, čím majiteľovi spôsobil škodu vo výške 100,- eur. Pristúpil k druhému vozidlu zn. Škoda Felícia a do jeho čelného skla hodil sklenenú fľašu. Rozbitím okna spôsobil majiteľovi škodu vo výške 50,- eur. Obvinený sa presunul v obci Slanec na Pivničnú ulicu, kde zdemoloval ďalšie auto. Na Peugeote 206 rozbil sklo na batožinovom priestore, urobil preliačiny a poodtrhával jeho rôzne časti. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 250,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Opitý vodič trafil plot, nemá ani vodičák

Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 27-ročného Júliusa z Trebišova. Obvinený v utorok krátko pred polnocou viedol osobné motorové vozidlo zn. Ford Escort, po Záhradnej ulici v Trebišove aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu. S vozidlom narazil do betónového oplotenia rodinného domu, ktoré poškodil. Po dopravnej nehode bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,83 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,73 promile. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na vozidla vznikla škoda cca 500,- eur, škoda na oplotení činí cca 80,- eur. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

 

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]