magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 08. 12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 09 2013 - 13:53 GMT

Poškodili takmer tucet áut

Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili dvoch tínedžerov (17 a 18) z okresu Košice-okolie. Mládenci podgurážení alkoholom včera medzi polnocou a štvrtou hodinou ráno, v katastri obce Seňa a Kechnec (okr. Košice-okolie), na miestnych komunikáciách poprepichovali pneumatiky na jedenástich vozidlách. Majiteľom vozidiel spôsobili takto celkovú škodu vo výške 1.170,- eur. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Potiahli tablety a cigarety

Policajti vypátrali dve mladé Košičanky vo veku 23 a 30 rokov, ktoré medzi 10. a 22. novembrom 2013 v jednom obchodných centrov na sídlisku ahanovce v Košiciach, ukradli štyri tablety a tri kartóny cigariet. Krádežou spôsobili spoločnosti so sídlom v Ivanke pri Dunaji celkovú škodu za viac ako 1.000,- eur. Poverený príslušník PZ obe ženy obvinil z prečinu krádeže za čo im hrozí až dvojročné vezenie.

V piatok došlo k dvom vážnym nehodám

V piatok v podvečer došlo v katastri obce Bieľ (okr. Trebišov) k dopravnej nehode medzi nákladným vozidlom a cyklistom. 57-ročný vodič z Kráľovského Chlmca, viedol medzi obcami Bieľ a Dobrá motorové vozidlo zn. AVIA, pričom z doposiaľ nezistených príčin pravým spätným zrkadlom zachytil 47-ročného cyklistu z obce Bieľ. Cyklista pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Alkohol u vodiča zistený nebol. Poškodením vozidla bola spôsobená škoda 50,- eur. Zavinenie a príčina nehody sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Michalovský vyšetrovateľ z prečinov ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci obvinil 35-ročného Erika z okresu Michalovce. Obvinený v piatok krátko po pol piatej v popoludní viedlo osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fábia po ulici Markuša v Michalovciach. Na križovatke s ulicou Obrancov mieru prednou ľavou časťou vozidla narazil do chodcov, ktorí v tom čase prechádzali cez cestu po riadne označenom priechode pre chodcov. 82-ročný chodec a 75-ročná chodkyňa z Michaloviec pri nehode utrpeli ťažké zranenia. Obvinený vodič po nehode neposkytol pomoc zraneným osobám a zo strachu z trestného stíhania z miesta ušiel. Neskôr vo večerných hodinách sa dobrovoľne dostavil na políciu a k nehode priznal. Obvinený bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.

Policajti zabránili ďalšej krádeži

Michalovskí policajti včera večer na mieste činu zadržali miestneho 39-ročného Romana ako sa na Námestí osloboditeľov v Michalovciach, pokúša vlámať do predajne drogérie. Kameňom rozbil sklenenú výplň na predajni, čo však neušlo pozornosti hliadkujúcim policajtom a Romana zadržali ešte skôr ako stihol niečo ukradnúť. Poverený príslušník PZ ho obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci a prečinu krádeže v štádiu pokusu.  Bratislavskej spoločnosti rozbitím sklenenej výplne spôsobil škodu vo výške 500,- eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]