magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 11 2013 - 10:30 GMT

Záchranné zložky zalarmoval telefonát o bombe

Včera krátko po pol štvrtej popoludní doposiaľ neznámy páchateľ z mobilného telefónneho čísla, zavolal na tiesňovú linku 155 a oznámil, že v budove jedného z košických obchodných centier je bomba. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z budovy evakuovaní pracovníci i prítomné osoby. Pyrotechnická prehliadka priestorov budovy bola ukončená o 18.35 hod. s negatívnym výsledkom. V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba na jeden až päť rokov). Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

V policajných rukách skončil vandal

Košickí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 18-ročného Róberta z Košíc. Obvinený koncom októbra tohto roku rozbil štyri sklenené výplne a informačnú tabuľu na zastávke MHD na Hlinkovej ulici v Košiciach. Bratislavskej spoločnosti spôsobil škodu za viac ako 500,-eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]