magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12.12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 13 2013 - 15:40 GMT

Policajti počas kontroly zistili celkom 190 priestupkov

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd vykonali policajti včera (12.12.) popoludní na území Košického kraja osobitnú kontrolu zamerajú najmä na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, ako i používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a naopak, a to najmä v obciach a na miestach, kde dochádza k častým dopravným nehodám s účasťou chodca alebo cyklistu. Včerajšej akcie sa zúčastnilo 82 policajtov dopravnej, poriadkovej i železničnej polície.

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 190 priestupkov, z tohto počtu riešili 146 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 41 priestupkov a2 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. Najviac priestupkov riešili za rýchlosť. Rýchlosť prekročilo 70 vodičov, 19 vodiči neboli pripútaní bezpečnostným pásom, v 13 prípadoch zistili nevyhovujúci technický stav vozidla, v 17 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Kontrole sa nevyhli i nemotoroví účastníci. V blokovom konaní riešili 2 cyklistov a 13 chodcov. Požitie alkoholu nezistili ani v jednom prípade, či už u motorových alebo nemotorových účastníkov cestnej premávky. Zadržali 4 osvedčenia o evidencii vozidla. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej.

Policajti obvinili z krádeže tínedžera i mladého Košičana

Košickí policajti z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 23-ročného Tomáša z Košíc, ktorý ešte v júni tohto roku na Povrazovej ulici v Košiciach preskočil bráničku oplotenia pri rodinnom dome, potom odistil vetrací mechanizmus a cez okno vnikol do domu. Z domu odcudzil rôzne šperky z žltého kovu. Majiteľke spôsobil škodu vo výške 2.000,-€. Obvinenému Košičanovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Dobšinskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 16-ročného tínedžera z Gočova (okr. Rožňava), ktorý sa v polovici novembra tohto roku vlámal do pohostinstva v uvedenej obci. Ešte počas prevádzky si v miestnosti pre zákazníkov odistil okno, pričom po ukončení prevádzky sa cez okno dostal dnu, odkiaľ z výčapu a pivnice odcudzil peniaze a tovar.  Majiteľke spôsobil škodu viac ako 500,-€. Obvinenému ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Na poli našiel delostreleckú mínu, pyrotechnik ju na mieste zneškodnil

Včera (12.12) dopoludnia oznámil 41-ročný muž z Egreša, že pri poľnohospodárskych prácach našiel na poli asi 1 kilometer za poľnohospodárskym družstvom Čalovka“ v obci Egreš (okr. Trebišov) muníciu z obdobia II. svetovej vojny. Policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila proti neodbornej manipulácii. Privolaný policajný pyrotechnik uviedol, že ide o delostreleckú mínu kalibru 105 mm z obdobia II. svetovej vojny, ktorú za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení na mieste zneškodnil.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]