magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 23 2013 - 12:14 GMT

Z parkoviska „zmizlo“ auto

Včera (22.12.) popoludní doposiaľ nezistený páchateľ z parkoviska pred obchodným centrom na Moldavskej ulici v Košiciach odcudzil zaparkované osobné motorové vozidlo zn. BMW. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu vo výške 10.000.-€. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, po páchateľovi a odcudzenom vozidle pátra.

Zo šatne ukradol mobily, bankomatové karty i peniaze

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a z prečinu krádeže obvinil 25-ročného Jozefa z okresu Košice okolie, ktorý v piatok (20.12.) večer zo šatne telocvične jednej z košických základných škôl odcudzil 35-ročnému Košičanovi mobilný telefón, peňaženku s dokladmi, platobné karty, finančnú hotovosť 100,-Kč a 35,-€. Druhému Košičanovi (31) odcudzil mobilný telefón. Obvinený Jozef následne prostredníctvom jednej z odcudzených kariet urobil v jednom z košických obchodných centier bankové operácie za takmer 38,-€ a jeden z odcudzených mobilov predal. Policajtom sa podarilo v priebehu dvoch hodín podozrivého Jozefa vypátrať a zadržať, následne ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Poškodeným Košičanom spôsobil celkovú škodu takmer 600,-€. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov

Na železničnej zastávke olúpili rovesníka

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva troch tínedžerov z Markušoviec vo veku 15 a 16 rokov, ktorí začiatkom novembra tohto roku na železničnej zastávke „Pod Tepličkou“ v Spišskej Novej Vsi spoločne lúpežne prepadli 15-ročného chlapca z Richanvy. Obvinení chlapcovi po fyzickom útoku ukradli botasky a finančnú hotovosť približne 10.- €, čím mu spôsobili celkovú škodu vo výške 70.- € a zranenia s dobou liečenia 16 dní.  Obvinení sú stíhaní na slobode, v prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov.

Hraničiari našli ľudskú lebku

Včera (22.12.) okolo obeda hraniční policajti z Veľkých Slemeniec našli pri výkone služby na panelovej prístupovej ceste k hraničnému znaku približne 50 metrov od premostenia rieky Szirén v katastri obce Ptrukša (okr. Michalovce) kostrový nález – lebku doposiaľ nestotožnenej osoby, ktorý policajti zaistili a zaslali na skúmanie na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, súdne lekárstvo a patologická anatómia do Košíc. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Michalovce v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zničil poštovú schránku na železničnej stanici

Doposiaľ  nezistený  páchateľ  včera (22.12.) okolo  01.25  hodine v priestoroch Železničnej  stanice  v  Spišskej  Novej  Vsi zničil bližšie nezistenou výbušnou látkou poštovú schránku  umiestnenú na stene budovy,  jeho  konaním  došlo  k zničeniu   bližšie   nezisteného   množstva   poštových zásielok, ktoré sa nachádzali v poštovej schránke. Slovenskej pošte vznikla zatiaľ bližšie nezistená škoda. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, za ktorý je možné uložiť trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.  Polícia po páchateľovi pátra.

Z domu „potiahol“ televízor i rôzny alkohol

Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 47-ročného Miroslava zo Smižian, ktorý sa ešte vo februári tohto roku  vlámal do rodinného domu v Smižanoch (okr. Spišská Nová Ves), odkiaľ odcudzil televízor, rôzny alkohol a skrinku Skylink. Majiteľke spôsobil krádežou a poškodením zariadenia celkovú škodu cca 560,-€. Obvinenému mužovi v tomto prípade hrozí až dvojročné väzenie.

Vlámal sa do predajne

V noci zo soboty na nedeľu sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do predajne v obci Jamník (okr. Spišská Nová Ves), odkiaľ odcudzil cigarety rôznych značiek, alkohol a rôzne potraviny. Potom vošiel do skladu, kde odcudzil alkoholické nápoje. Následne vošiel do kancelárie, kde zničil skrinku poplašného zariadenia a povytrhával elektrické káble z vodiacich líšt. Potom z trezoru odcudzil finančnú hotovosť takmer 4.000 eur a stravné lístky. Poškodenej firme so sídlom v Liptovskom Mikuláši spôsobil celkovú škodu cca viac ako 11.000,-€. Policajti v Markušovciach v tomto prípade začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a poškodzovanie cudzej veci, po páchateľovi pátrajú.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]